Ce este baza de date WordPress: Tot ce trebuie să știți

Ce este baza de date WordPress: Tot ce trebuie să știți

Baza de date WordPress este locul în care sunt stocate toate datele necesare ale site-ului web. Nu doar informațiile de bază precum numele de utilizator și parolele, ci postările, paginile și comentariile, chiar și tema site-ului web și setările de configurare WordPress. Astăzi vom arunca o privire la ce și cum ar trebui să gestionați baza de date WordPress.

De ce WordPress are nevoie de o bază de date

Să ne uităm mai întâi ce este o bază de date. Așa cum am menționat pe scurt mai devreme, o bază de date poate fi o opțiune de salvare pentru noi de a stoca și de a prelua date valoroase.

O bază de date este un set structurat de date organizate. În domeniul IT, sistemele de gestionare a bazelor de date (DBMS) se referă la software-ul care interacționează cu un utilizator, date și recuperează și stochează date. Este la fel atunci când salvați imagini sau clipuri video în unitatea computerului. A avea o bază de date personală pentru a accesa aceste date este foarte util.

Există mai multe modalități de utilizare și accesare a bazei de date. WordPress folosește MySQL pentru sistemul său de gestionare a bazelor de date. MySQL este un software open-source și este responsabil pentru gestionarea componentelor unei baze de date WordPress, cum ar fi datele utilizatorului, meta-ul utilizatorului, postările, comentariile și așa mai departe. Vom discuta puțin mai târziu.

WordPress folosește PHP, folosind interogarea SQL în cadrul marcajului PHP, ca limbaj de instruire pentru a CRUD (crea, citi, actualiza și șterge) date din Baza de date MySQL. Baza de date este o parte esențială a lui WordPress. Backbone (putere) este care stochează toate informațiile de bază. Baza de date asigură, de asemenea, că pagina dvs. rulează fără probleme, complet optimizat, și vă ajută să faceți backup de date în mod regulat.

Următoarea întrebare, Unde este stocată baza de date?

Ce este hostul bazei de date?

WordPress este aranjată de un host de baze de date, care apoi pune-l pe serverul MySQL. Gândiți-vă la hostul bazei de date ca la o casă reală la care puteți merge cu o anumită adresă (nume de hosting). Puteți prelua ceva din secțiunea camerei (numele bazei de date). Desigur, veți avea nevoie de permisiunea pentru asta, de aceea trebuie să introduceți numele de utilizator și parola înainte de a intra în casă.

În cea mai mare parte, puteți utiliza localhost ca nume de host pentru a gestiona și conecta WordPress-ul cu baza de date.

Ce este tabelul bazei de date?

În baza de date, datele dvs. sunt stocate sub formă de tabele. Fiecare tabel este format din date unice și este afișat în rânduri. Și rândurile conțin și alte informații sau parametri. În mod implicit, WordPress va crea automat acele tabele atunci când configurați pentru prima dată site-ul web. Versiunea WordPress 4.4 va face următoarele tabele de bază de date de bază:

 1. WP commentmeta – fiecare comentariu are informații unice numite metadate, datele vor fi disponibile în această secțiune.
 2. WP comments – toate comentariile din WordPress vor fi disponibile în acest tabel.
 3. Wp links – această secțiune conține informații legate de link-urile introduse în caracteristica link-uri din WordPress.
 4. Wp options – această secțiune conținea date pe care WordPress le folosește pentru a stoca diverse preferințe și setări de configurare.
 5. Wp postmeta – fiecare post are informații unice numite metadate, datele vor fi disponibile în această secțiune.
 6. WP posts – în WordPress, “postările” sunt articole pe care le scrieți pentru a vă popula blogul. Această secțiune va stoca aceste date. Paginile și elementele din meniul de navigare sunt, de asemenea, stocate aici.
 7. WP termmeta – fiecare termen are informații unice numite metadate, datele vor fi disponibile în această secțiune.
 8. Wp terms – categoriile pentru ambele posturi și link-uri și tag-uri pentru posturi sunt stocate aici.
 9. WP term relationships – postările sunt asociate cu categorii și etichete din tabelul wp_terms, iar această asociere este menținută aici.
 10. WP term taxonomy – acest tabel descrie taxonomia (categorie, link sau etichetă) pentru intrările din tabelul wp_terms.
 11. WP usermeta – fiecare utilizator are informații unice numite metadate, datele vor fi disponibile în această secțiune.
 12. WP users – lista de utilizatori este menținută aici.

În mod implicit, nu poți elimina tabelele de bază WordPress. Dar se va adăuga la conținutul dvs.

Ce este interogarea SQL?

SQL este prescurtarea de la limbaj de interogare structurat; este un limbaj de programare folosit pentru a gestiona bazele de date. O solicitare SQL emisă pentru datele brute din serverul de baze de date se numește interogare. WordPress folosește interogări MySQL pentru a stoca și prelua datele și a le genera în pagini web.

O interogare poate deveni la îndemână mai ales dacă doriți să optimizați pagina web. De exemplu, pentru a elimina comentariile spam care vă umflă baza de date și încetinesc pagina web. O interogare o poate elimina destul de repede, executați următoarea comandă pentru a face asta:

DELETE FROM wp_comments WHERE wp_comments.comment_approved = ‘spam’;

De asemenea, puteți efectua o interogare dacă doriți să ștergeți o postare nedorită, în special cele mai vechi. Pentru a face acest lucru, executați următoarea interogare:

DELETE * FROM `wp_posts`<br> WHERE `post_type` = ‘post’<br> AND DATEDIFF(NOW(), `post_date`) > 30

Puteți schimba numărul “30” la orice date de postare pe care doriți să le eliminați. În acest exemplu, se va elimina post mai vechi de 30 de zile.

Puteți elimina întotdeauna manual spam-ul și postarea mai veche din interfața WordPress, dar interogarea face ca puterea să fie literalmente la îndemână.

Sfat Pro: nu uitați să faceți o copie de rezervă înainte de a executa orice modificări în baza de date!

Cum să gestionați baza de date WordPress?

Am acoperit o mulțime de informații cu privire la gestionarea bazelor de date. Acum, să-l punem într-o bună utilizare.

Gestionați baza de date WordPress, sau mai degrabă serverul MySQL, cu phpMyAdmin. Este o aplicație open-source bazată pe web, cu o interfață de utilizator ușor de utilizat.

Sau mai bine, am creat deja un link direct unic pentru a accesa phpMyAdmin. Nu uitați să completați numele de utilizator și parola serverului MySQL. O puteți găsi aici:

După ce faceți clic pe linkul direct sau pe butonul phpMyAdmin, acesta vă va direcționa către interfața phpMyAdmin:

După cum puteți vedea, acestea sunt baza de date de bază creată de WordPress. Nu am făcut modificări semnificative în pagina mea web, deci nu există tabele suplimentare create. Trebuie să vă amintiți totuși, de fiecare dată când faceți modificări în WordPress, aceste tabele pot adăuga și aduna. De aceea ar trebui să o gestionați bine.

Să realizăm managementul de bază prin crearea unei copii de rezervă. Faceți clic pe fila Export și alegeți opțiunea corespunzătoare.

Această instrucțiune va descărca fișierele SQL pe computer.

De asemenea, puteți utiliza pluginuri pentru a vă gestiona baza de date WordPress.

Concluzie

Bazele de date și WordPress sunt ca două fețe ale aceleiași monede; lucrează cot la cot pentru a se asigura că pagina dvs. web funcționează cât de bine poate și toate datele sale bine gestionate.

Să încheiem. Am acoperit beneficiile de a avea o bază de date pentru a stoca și de a prelua date. De asemenea, am învățat cum să folosim interogarea pentru a ușura munca noastră în gestionarea bazei de date, și în cele din urmă, știm cum să efectueze WordPress bază de gestionare a bazei de date cu phpMyAdmin.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.