Cum să cumpărați un nume de domeniu – un ghid simplu.

Cum să cumpărați un nume de domeniu – un ghid simplu.

Fiecare site web are nevoie de o adresă atrăgătoare. Și pentru a obține unul, trebuie să știți cum să cumpărați un nume de domeniu. Din fericire, înregistrarea domeniului a devenit o procedură destul de simplă în zilele noastre. Este, de asemenea, unul dintre primii pași pe care trebuie să îi faceți atunci când începeți un blog sau creați un site web.

Pe scurt, acesta este modul în care cumpărați un nume de domeniu:

 1. Alegeți un registrator de domeniu de încredere (cum ar fi BMF Host)
 2. Găsiți un instrument de verificare a disponibilității domeniului
 3. Rulați o căutare de nume de domeniu
 4. Alegeți cea mai bună opțiune disponibilă
 5. Finalizați comanda și completați înregistrarea domeniului
 6. Verificați proprietatea noului dvs. domeniu

Mai jos, vom trece în revistă fiecare pas într-o manieră mai aprofundată și vom prezenta câteva sfaturi și trucuri pentru a ușura întregul proces.

Cum să cumpărați un nume de domeniu (în 5 pași)

Acum că știți cum să alegeți un nume de domeniu adecvat, s-ar putea să vă întrebați cum să cumpărați unul.

Pentru a obține un nume de domeniu pentru site-ul dvs. web, veți avea nevoie de un registrator acreditat ICANN (cum ar fi BMF Host). În funcție de extensia de domeniu aleasă, taxa de înregistrare este de 14,95 euro

Mai jos sunt 5 pași care acoperă procesul de înregistrare a domeniului în profunzime.

Pasul 1 – Găsiți un verificator de domeniu

Călătoria de cumpărare a unui nume de domeniu începe cu o căutare de disponibilitate. De fapt, avem instrumentul perfect pentru a verifica postul vacant de domeniu aici pe BMF Host.

FAQ: Ce se întâmplă dacă numele meu de domeniu dorit este luat?

Dacă domeniul pe care doriți să îl cumpărați este luat, există câteva abordări diferite disponibile:

 • În cazul în care .com nu este disponibil, puteți opta pentru alții, cum ar fi .xyz,. net,. org, și multe altele.
 • Încercați o versiune mai lungă. Adăugarea unui cuvânt simplu ,cum ar fi ” the”,” my”,” a ” și alte cuvinte similare pot ajuta la obținerea rezultatului dorit.
 • Contactează proprietarul actual. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, va trebui să oferiți o sumă destul de mare de bani.

Pasul 2 – Rulați o căutare de nume de domeniu

Acum introduceți numele dorit în câmpul de căutare. Instrumentul de verificare a domeniului vă va prezenta o listă de opțiuni disponibile pe care le puteți înregistra. Utilizați filtrul de extensii de domeniu pentru a căuta extensia exactă care vă interesează.

Pasul 3 – Alegeți Domeniul

După ce localizați un nume care vă place, Continuați cu înregistrarea apăsând Adaugă în Coș.

Dacă nu intenționați să căutați mai multe variante, continuați cu plata și veți putea alege un procesor de plată și să finalizați tranzacția.

Pasul 4 – finalizarea înregistrării domeniului

De îndată ce finalizați plata domeniului, veți fi redirecționat către panoul de control. În interior, veți găsi caseta de configurare pentru a finaliza înregistrarea numelui de domeniu.

Asigurați-vă că completați toate câmpurile cu detaliile corecte, deoarece acestea vor fi stocate în baza de date oficială de proprietate a domeniului numită WHOIS.

După ce trimiteți detaliile dvs., înregistrarea domeniului va fi procesată și va trebui să urmați doar un ultim pas.

FAQ: pot modifica detaliile de proprietate domeniu?

Da, veți putea să o faceți folosind secțiunea de gestionare a domeniului din panoul de control. După efectuarea modificărilor, va trebui să le confirmați prin e-mail. Rețineți că poate dura 24-72 de ore pentru majoritatea bazelor de date WHOIS pentru a afișa detaliile actualizate.

Pasul 5 – Verificați proprietatea noului domeniu

Ultimul pas al călătoriei dvs. este să verificați proprietatea domeniului prin adresa de e-mail pe care ați utilizat-o în timpul înregistrării. De obicei, ajunge în câteva minute după terminarea configurării domeniului.

În cazul în care nu ajunge, puteți trimite din nou solicitarea de la panoul de control. Vă recomandăm să o faceți imediat, deoarece așteptarea a 15 zile sau mai mult va duce la o suspendare temporară din registru.

Felicitări! Acum știți cum să cumpărați un nume de domeniu și să finalizați procesul inițial de înregistrare.

FAQ: am uitat să verific dreptul de proprietate asupra domeniului meu. Ce să fac?

În cazul în care domeniul dvs. a fost suspendat, pur și simplu vizitați e-mailul pe care l-ați utilizat în timpul înregistrării și finalizați procesul de verificare. Rețineți că poate dura 24-48 de ore înainte ca domeniul să revină la funcționalitate completă datorită propagării DNS.

9 Cele Mai Bune Sfaturi Înainte De A Cumpăra Nume De Domenii

Înainte de a cumpăra un nume de domeniu, luați în considerare efectuarea unor investigații adecvate. La urma urmei, numele site-ului dvs. web este unul dintre primele lucruri pe care vizitatorii le vor vedea. Iată câteva sfaturi importante de care trebuie să țineți cont:

 1. Fă research. Este important să vă studiați nișa și să știți ce dorește utilizatorul. Fiind conștienți de cele mai populare cuvinte cheie și termeni de căutare vă va ajuta să găsiți un nume de domeniu care este cel mai potrivit pentru a reprezenta proiectul.
 2. Faceți-l ușor de reținut. Nu mergeți pentru ceva care este absurd de lung sau dificil de pronunțat. Un nume de domeniu captivant și scurt va crește foarte mult șansele ca vizitatorii să-și amintească numele site-ului dvs. web.
 3. Alegeți .com dacă este posibil. În prezent,. com este de a lua o poziție ca cea mai populară extensie de nume de domeniu. Astfel, este o prioritate bună atunci când cumpărați un nume de domeniu, deoarece majoritatea utilizatorilor web îl vor recunoaște cu ușurință.
 4. Verificați încălcarea mărcii comerciale. Pentru a evita orice probleme legale, este mai bine să nu înregistrați un domeniu similar cu mărcile populare, bine stabilite. Puteți utiliza diverse instrumente online pentru a căuta informații despre mărci comerciale și pentru a evita astfel de situații.
 5. Evitați numerele și cratimele. În timp ce numerele și cratimele vă permit să creați mai multe variante de nume de domeniu, uneori pot face mai mult rău decât bine. De exemplu, oamenii pot confunda numărul zero (0) cu litera (o) sau numărul (2) pentru un cuvânt (două). Prin urmare, omiterea numere și cratime poate fi o idee bună.
 6. Căutați alternative apropiate. Dacă aveți deja un nume de domeniu în minte, gândiți-vă la posibile variații introduse greșit pentru a vă asigura că tot traficul potențial ajunge la dvs. Un exemplu excelent ar fi amzon.com care vă duce la site-ul principal Amazon, sau fb.com care merge direct la Facebook.
 7. Căutați-l pe platformele populare de social media precum Twitter, YouTube, Instagram și Facebook. Chiar dacă nu intenționați să faceți nimic cu ei la început, rezervarea unei pagini pentru proiectul dvs. vă va asigura că nu este luată de altcineva.
 8. Gândiți-vă la viitor. Site-urile și domeniile sunt o investiție pe termen lung. Prin urmare, rotirea numelui în jurul celui mai exagerat lucru în acest moment s-ar putea să nu fie cea mai bună abordare pe termen lung. Deci, nu vă fie frică să gândiți în afara cutiei.
 9. Discutați ideile dvs. Dacă simțiți că alegerea numelui potrivit pentru site-ul dvs. web este cea mai grea alegere din viața dvs., poate aveți nevoie de ajutor. Prezentați-vă ideile prietenilor, familiei, colegilor. Cine știe, s-ar putea să vă dea acel nugget de aur de sfaturi pe care le căutați.

Ultimul Cuvânt

În acest ghid, am învățat cum să cumpărați un nume de domeniu pe BMF Host. Deși cumpărarea numelor de domenii este partea ușoară. Adevărata provocare este să te gândești la un nume bun și să alegi extensia potrivită. Și odată ce ați terminat, vă așteaptă întreaga călătorie de construire a site-urilor web.

Sperăm că sfaturile evidențiate în acest tutorial au ușurat procesul.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.