Cum să găzduiți un site web: ghid complet pentru începători

Cum să găzduiți un site web: ghid complet pentru începători

Găzduirea unui site web înseamnă pur și simplu să vă asigurați că site-ul dvs. web poate fi accesibil pe World Wide Web (WWW). Acest lucru se face de obicei într-unul din cele două moduri. Puteți plăti pentru găzduire cu un furnizor de servicii sau îl puteți găzdui singur pe propriul server – vom analiza ambele metode în acest articol.

Cum Funcționează Găzduirea Web

cum functioneaza gazduirea web
Fișierele site-urilor web – cum ar fi HTML, imagini, videoclipuri, sunt stocate în servere conectate la Internet. Când utilizatorii doresc să viziteze site-ul dvs. web, vor introduce adresa site-ului dvs. web în browserul lor, iar computerul lor se va conecta apoi la serverul dvs. Paginile dvs. web vor fi apoi livrate utilizatorilor prin intermediul browserului de internet.

Cum să găzduiți un Site folosind un furnizor de găzduire

Utilizarea unui furnizor de servicii este cel mai simplu mod de a găzdui un site web. Puteți plăti o mică taxă lunară și vă puteți baza pe furnizorul de servicii pentru a avea grijă de toate echipamentele, infrastructura și alte nevoi asociate.

Pro-uri de găzduire cu un furnizor de servicii

  • – De obicei mai ieftin
  • – Suportul este adesea disponibil
  • – Nu este nevoie de întreținere hardware
  • – Fiabilitate mai mare

 

Contra de găzduire cu un furnizor de servicii

  • – Pot fi unele restricții de serviciu
  • – Mai puține opțiuni în locațiile de găzduire

 

Iată pașii pentru a găzdui un site web cu un furnizor de servicii de găzduire.

furnior de servicii de gazduire
Iată pașii pentru a găzdui un site web cu un furnizor de servicii de găzduire.

1. Decideți ce tip de site web construiți

Există două tipuri principale de site-uri web; statice și dinamice.

Site-urile statice simple pot fi construite folosind o aplicație ce vedeți este ceea ce obțineți (WYSIWYG) și apoi transferate în contul de găzduire.

Site-urile dinamice sunt în principal bazate pe aplicații și folosesc scripturi, baze de date și alte instrumente pentru a genera unele porțiuni ale site-ului din mers. WordPress și Joomla sunt exemple de aplicații comune ale sistemului de Management al conținutului (CMS) care sunt populare astăzi. Altele precum Magento și PrestaShop sunt utilizate pentru site-urile de comerț electronic.

2. Comparați Tipurile De Găzduire Web

La fel ca există mai multe categorii diferite de mașini, site-ul de găzduire, de asemenea, vine în diferite arome. De exemplu, găzduirea partajată este cea mai ieftină și mai ușor de gestionat – sunt asemănătoare cu mașinile compacte ale lumii.

Pe măsură ce tipul de găzduire web crește, la fel și costurile implicate și adesea complexitatea gestionării contului de găzduire. De exemplu, în găzduirea VPS va trebui să gestionați nu doar detaliile de găzduire, ci și mediul în care este găzduit.

Trei tipuri de găzduire web

Pe scurt, cele mai frecvente tipuri de găzduire sunt:

WordPress? Prestashop? Magento? Găzduire WooCommerce?

Este important să știți că aplicațiile web și găzduirea web nu sunt același lucru. Unele oferă planuri precum Găzduire WordPress, găzduire PrestaShop, găzduire WooCommerce și așa mai departe. Acestea nu sunt cu adevărat tipuri de găzduire, ci sunt destinate să atragă laici care s-ar putea să nu fie familiarizați cu Termenii reali de găzduire web. Aceste oferte de găzduire atrag doar utilizatorii cu numele de aplicații web populare.

De exemplu, nu mulți oameni ar putea cunoaște diferența de tipuri de găzduire, dar mulți vor recunoaște termenul “WordPress”.

Tipul de găzduire web de care veți avea nevoie este de obicei definit de:

  • – Volumul de trafic pe care îl așteptați pe site-ul dvs. web sau
  • – Orice nevoi specifice site-ul dvs. ar putea avea.

Cele mai multe site-uri care sunt doar la început va avea de obicei volum redus de trafic (puțini vizitatori) și Găzduire Partajată va fi ideală pentru ei. Majoritatea conturilor partajate vor veni, de asemenea, cu instalatori de aplicații (cum ar fi Softaculous), dar pentru a vă asigura că nevoile dvs. sunt satisfăcute, întrebați providerul dacă aplicația pe care o doriți poate fi instalată în contul pe care îl căutați.

Găzduire Partajată vs Găzduire VPS/Cloud vs Găzduire pe servere dedicate

În ceea ce privește performanța și managementul, fiecare tip de găzduire web are, de asemenea, propriile argumente pro și contra, deci alegeți-vă în consecință.

Gazduire Shared
Găzduirea partajată este adesea ieftină și ușor de gestionat, dar nu vine cu controale avansate și nu este capabilă să gestioneze volume mari de trafic.
Gazduire VPS
Găzduirea VPS / Cloud este mai scumpă și foarte versatilă Utilizatorii pot instala aproape orice vor avea nevoie pe aceste conturi și pot face față volumelor diferite de trafic, în funcție de cât de multe resurse sunt plătite.
dedicated hosting
Serverele dedicate sunt cele mai complexe de gestionat și costă cel mai mult. Ele sunt foarte puternice și pot fi gestionate chiar până la nivelul hardware-ului de către administratori.

3. Alegeți și achiziționați un plan de Găzduire Web

Chiar și în cadrul tipurilor de găzduire, furnizorii de servicii au adesea o varietate de planuri disponibile. Diferența cheie în aceste planuri constă adesea în cantitatea de resurse pe care fiecare le primește. Cu cât mai multe resurse are site-ul dvs., cu atât mai mulți vizitatori se pot ocupa.

Când vine vorba de resurse pe Web hosting, ne referim de obicei la trei elemente de bază-procesor – CPU), memorie (RAM) și stocare (HDD sau SSD).

În trecut nu a existat o modalitate ușoară de a evalua performanța unei gazduire web. Majoritatea utilizatorilor au trebuit să se bazeze pe recenzii care, din păcate, în mod normal, iau doar instantanee ale performanței unei gazde și rareori actualizează asta.

De asemenea, păstrați o privire pentru caracteristicile cu valoare adăugată, cum ar fi SSL gratuit, nume de domeniu, credite publicitare, un constructor de site-uri inclus sau alte elemente care vă pot ajuta să construiți sau să comercializați site-ul dvs.

site web

4. Domeniu De Achiziție

În cazul în care găzduirea dvs. web este spațiul real pe care se află fișierele site-ului dvs., aveți nevoie de un nume de domeniu pentru ca utilizatorii să vă poată accesa site-ul. Numele de domeniu acționează ca adresa dvs. pe WWW. Ca adrese reale, fiecare este unic.
Multe planuri de găzduire web de astăzi vor veni cu un nume de domeniu gratuit, deci asigurați-vă că verificați dacă acest lucru este aplicabil cu găzduirea web pe care intenționați să o cumpărați. Dacă da, puteți avea grijă de numele de domeniu în același timp ca atunci când plătiți pentru planul dvs. de găzduire web.
Dacă nu, va trebui să cumpărați un nume de domeniu separat. Acest lucru se poate face fie din același loc în care ați cumpărat planul de găzduire, fie din alt furnizor de servicii. Dacă trebuie să cumpărați numele de domeniu separat, vă recomand să căutați în altă parte.
Excepția de la acest lucru este dacă sunteți proprietarul site-ului pentru prima dată. În acest caz, cumpărarea unui nume de domeniu și găzduirea de la același furnizor de servicii ar putea face lucrurile mai ușor pentru dvs. să lucrați ca începător.
5. Mutați / creați site – ul dvs. pe Server
Odată ce numele dvs. de domeniu și planul de găzduire web sunt gata, este timpul pentru migrare. Migrarea Site-ului poate fi complexă, așa că, dacă faceți acest lucru pentru prima dată, cereți ajutor de la noua dvs. gazdă. Unii furnizori de servicii de găzduire oferă migrații gratuite pe site.
Dacă ați construit site-ul dvs. local (pe propriul computer), atunci pur și simplu transferați fișierele noastre pe serverul dvs. web. Pentru a face acest lucru, puteți folosi managerul de fișiere din panoul de control de găzduire web sau puteți efectua transferul folosind un client FTP.
Procesul este similar cu copierea fișierelor dintr-un loc în altul pe propriul computer.
Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.