Cum să găzduiți un site web

Cum să găzduiți un site web

Cum să găzduiți un site web? 3 Pași Simpli.

1. Cumpărați un nume de domeniu

Orice site are nevoie de un nume. Prin urmare, primul pas este să înregistrați un nume de domeniu pentru viitorul dvs. site web. Numele site-ului va deveni adresa sa permanentă unde utilizatorii îl pot găsi pe Internet. Un nume de domeniu unic poate fi înregistrat printr-o companie acreditată sau achiziționat de la proprietarul actual.

2. Selectați un furnizor de găzduire și un plan de găzduire

Cu un nume de domeniu, trebuie să vă gândiți la alegerea unui furnizor de găzduire de încredere. Serviciile de găzduire vă permit să găzduiți site-ul dvs. pe serverul furnizorului și, în cele din urmă, să îl puneți la dispoziția întregii lumi. Registratorii de nume de domeniu oferă adesea servicii de găzduire web, de exemplu, BMF Host. Dar puteți utiliza, de asemenea, un nume de domeniu și găzduire de la diferiți furnizori.

3. Alegeți un plan de găzduire

Alegerea unui tip de găzduire este un pas important în procesul de găzduire a site-ului dvs. web. Există cinci tipuri principale de soluții de găzduire: WordPress partajat, gestionat, VPS, Server dedicat și Reseller. Alegeți o găzduire pe baza sarcinilor pe care intenționați să le rezolvați. Pentru bloguri personale mici, site-uri de cărți de vizită, portofolii independente și companii de dimensiuni mai mici – găzduirea partajată este cea mai bună alegere pentru a vă începe călătoria. VPS și serverele dedicate pot fi soluții excelente pentru magazinele online, furnizorii de servicii digitale și resursele informaționale foarte încărcate.

De ce ai nevoie de găzduire web

Când vine vorba de găzduirea site-ului dvs. pe web, un serviciu de găzduire este primul lucru care vă stă în cale. Serviciul de găzduire în sine este cel mai ușor de comparat cu închirierea spațiului pentru magazinul dvs. Numele site-ului dvs. web (nume de domeniu) se rezolvă cu adresa serverului pe care este stocat site-ul dvs. web, cum ar fi agenda de adrese a orașului dvs. care conține adresele magazinelor sau ale altor locuri publice. Singura diferență este că atunci când utilizatorul introduce numele site-ului dvs. web în bara de adrese a browserului, acesta este trimis instantaneu pe site-ul dvs. web, iar furnizorul dvs. de găzduire oferă resursele pe care le-ați salvat pentru a afișa pagina solicitată.

Datorită faptului că conceptul de servicii web a evoluat rapid în ultimul deceniu, domeniul găzduirii web a evoluat foarte mult și astăzi oferă o selecție uriașă de soluții diverse pentru orice solicitări și nevoi. Aceste așa-numite “oferte incluse” diferă în ceea ce privește tehnologia utilizată pentru server, nivelul de control oferit, cotele de trafic și resursele. Într-un mediu competitiv, furnizorii de găzduire încearcă să creeze soluții gata de utilizare pentru orice client și să îndeplinească orice buget. Cu toate acestea, nu puteți obține totul pentru un ban. Acestea fiind spuse, oricine poate găsi astăzi o opțiune potrivită de găzduire a site-urilor web fără a cheltui prea mult pe un serviciu de care nu aveți nevoie.

Furnizorii de găzduire simplifică și ajută clienții lor cu toate etapele pregătitoare și fac totul pentru a nu renunța la ideea dvs. din cauza problemelor inițiale. Mai târziu, în acest articol vom discuta cum să alegeți tipul potrivit de găzduire web pentru dvs. și vă vom prezenta alte detalii și servicii suplimentare pe care le are orice furnizor de găzduire de încredere.

Instrucțiuni pas cu pas de găzduire a site-urilor web

Urmați aceste instrucțiuni și în doar patru pași, veți avea un site găzduit pentru toată lumea pentru a vizualiza online.

1. Cumpărați un nume de domeniu

Pentru ca serviciul dvs. de găzduire să înceapă să funcționeze, trebuie să înregistrați un nume de domeniu. Marea majoritate a furnizorilor de găzduire vă vor ajuta să achiziționați un nume de domeniu. Prin achiziționarea unui nume de domeniu și a unui plan de găzduire într-un pachet, adesea căutați un preț mai bun decât cumpărarea separată.

Există, de asemenea, companii de găzduire care nu oferă servicii de înregistrare a numelor de domeniu. În acest caz, trebuie să achiziționați numele de domeniu de la un alt registrator.

Merită să ne amintim că o achiziție comună simplifică foarte mult procesul de personalizare ulterioară. Această opțiune ar trebui luată în considerare pentru începători pentru a evita necesitatea unor setări suplimentare.

2. Alegeți un furnizor de servicii de găzduire web

Următorul pas este alegerea unei companii de găzduire web. Acesta este un pas important, deoarece, pentru a avea site-ul dvs. disponibil pe Internet, aveți nevoie de un loc pentru a-l găzdui. Deși puteți autogăzdui (la care vom ajunge mai târziu), acest spațiu este furnizat în mod obișnuit de un furnizor de găzduire web/gazdă web. Pentru a alege furnizorul de găzduire potrivit pentru site-ul dvs. web, există câteva aspecte importante de luat în considerare, pe care le vom discuta în continuare.

Cum aleg o găzduire web?

Există o mulțime de factori implicați în alegerea unei găzduiri web. Există sute de furnizori de găzduire disponibili, de la echipamente locale la furnizori naționali, cum ar fi BMF Host. Toate diferă în ceea ce privește prețul și serviciile pe care le oferă.

Gazduirea web încorporează mai mult decât a face site-ul dvs. disponibil online. Furnizorii de găzduire oferă și alte servicii indispensabile, cum ar fi asistența tehnică, protecția firewall-ului, serviciile de e-mail, înregistrarea numelor de domeniu și multe altele.

Cel mai bun mod de a judeca o gazdă bună nu este pe preț. Nu veți ști niciodată dacă trebuie să cheltuiți 20 USD față de 200 USD pe lună, cu excepția cazului în care cunoașteți cerințele tehnice ale site-ului dvs. web. Ceea ce urmează sunt sfaturi despre caracteristicile pe care le oferă o găzduire web. Luați în considerare specificațiile site-ului dvs. web, precum și alte caracteristici de care aveți nevoie, pentru a lua în considerare selecția dvs. de găzduire.

 

Găzduire web fiabilă & uptime

 

 

 • Garanție Uptime

 

În primul rând, doriți să vă asigurați că site-ul dvs. este disponibil 24/7/365. Ultimul lucru pe care doriți ca vizitatorii dvs. să îl vadă este un ecran gol atunci când introduc adresa dvs. în browserul lor. Căutați un furnizor de găzduire cu o garanție de uptime de 99.5% sau mai mare. Dacă intenționați să rulați un site web mic, cu niveluri modeste de trafic, este posibil ca uptime să nu fie niciodată o problemă. Cu toate acestea, dacă site-ul dvs. crește, timpul de funcționare este incredibil de important, astfel încât să puteți evita orice întreruperi sau complicații de upgrade.

 • Redundanță

 

Atunci când un mic site web se duce în jos din cauza problemelor furnizorului de găzduire, s-ar putea sări înapoi neafectat. Atunci când perioada de nefuncționare se întâmplă unei companii care se bazează pe site-ul web ca sursă principală de venit, acest lucru poate duce la pierderi de venituri. Așadar, atunci când un furnizor de găzduire oferă “redundanță”, acest lucru înseamnă pur și simplu că va compensa un site web dacă o întrerupere apare ca urmare a problemelor serverului de partea sa.

 

Specificații Tehnice

 

 

 • Tipul Bazei De Date

 

Cel mai frecvent tip de bază de date utilizată de WordPress și alte sisteme de gestionare a conținutului (CMS) este MySQL. Unele site-uri web necesită alte baze de date, cum ar fi SQLite, deci verificați mai întâi ce tip are nevoie siteul dvs. web și apoi vedeți dacă este disponibil cu furnizorul dvs. de găzduire respectiv.

 

 • Ofertă De Lățime De Bandă

 

Lățimea de bandă este un indicator al cantității de date (sau trafic) transferate între site-ul web și utilizatori în timpul interacțiunii clientului cu resursa dvs. Pentru a determina ce tip de găzduire aveți nevoie, gândiți-vă cum va fi site-ul dvs. web. Dacă intenționați să vă bazați pe materiale media, de exemplu, clipuri video, înregistrări audio sau chiar intenționați să difuzați publicului dvs. în timp real, ar trebui să luați în considerare cu siguranță planuri cu o cotă de lățime de bandă mai mare de până la 150 GB pe lună. Proprietarii de site-uri web care se bazează în principal pe conținutul textului și folosesc platforme suplimentare pentru a-și stoca podcast-urile, filmele și imaginile, în majoritatea cazurilor, un 10 GB de bază va fi suficient.

 

 • Scalabilitate

 

Când vă gândiți la nevoile de găzduire ale site-ului dvs. web, nu uitați de obiectivele și perspectivele viitoare. Orice proiect inteligent sau afacere ajunge într-un punct în care limitele planului de găzduire achiziționat pur și simplu încep să fie insuficiente. Asigurați-vă că acordați atenție instrumentelor furnizorului de găzduire pentru a crește capacitatea planului actual sau pentru a trece la un alt tip de găzduire, fără complicații suplimentare sau taxe adăugate.

 

 • Accesibilitate

 

Accesibilitatea înseamnă pur și simplu că furnizorul de găzduire este echipat cu instrumentele necesare pentru a gestiona și configura planul de găzduire. Mulți furnizori de găzduire utilizează cPanel pentru a gestiona conturile clienților lor. Acest tablou de bord popular și de încredere este un standard industrial, permițându-vă să gestionați bazele de date, să monitorizați și să personalizați copii de rezervă sau e-mailuri și multe altele. Dacă furnizorul de găzduire ales nu oferă un panou de control cu planul dvs. de găzduire, acest lucru înseamnă că veți fi lăsat să faceți ridicarea tehnică grea.

 

Suport Pentru Găzduire Web

 

 

 • Serviciul Clienți

 

Găzduirea este un produs destul de complex. Multe lucruri se pot întâmpla în spatele scenei și sunt invizibile pentru utilizatorii obișnuiți. De aceea, suportul 24/7 este un avantaj imens pentru orice furnizor de găzduire. Posibilitatea de a obține ajutor de la furnizorul dvs., în orice moment și într-o formă convenabilă pentru dvs. (chat, corespondență, apel telefonic la linia telefonică) ar trebui considerată un factor foarte important atunci când alegeți un plan de găzduire.

 

Măsuri de securitate și Addon-uri

 

 

 • Certificate SSL

 

Dacă doriți să protejați securitatea vizitatorilor dvs. și / sau intenționați să colectați informații despre cardul de credit și să procesați tranzacții online, veți avea nevoie de un certificat SSL. Acum, o componentă cheie în algoritmul de clasare Google, dacă doriți să vă îmbunătățiți optimizarea motorului de căutare (SEO),un certificat SSL vă îmbunătățește șansele. Unii furnizori de găzduire, cum ar fi BMF Host, oferă certificate SSL gratuit, în funcție de planul de găzduire ales.

 

 • Backups

 

De ce să efectuați o copie de rezervă atunci când furnizorul dvs. de găzduire poate avea grijă de ele pentru dvs.? În cazul în care se întâmplă neașteptate și site-ul dvs. este atacat de hackeri sau sistemul computerului se oprește, cel mai bine este să rulați copii de rezervă regulate pentru a avea o versiune recentă a site-ului dvs. web la care să reveniți. Furnizorii de găzduire solizi oferă copii de rezervă la fiecare 24 de ore, astfel încât, în cazul în care ceva nu merge bine, veți fi în mâini sigure.

 

 • Serviciul De E-Mail

 

Dacă doriți să aveți o adresă de e-mail de la furnizorul dvs. de găzduire, asigurați-vă că verificați dacă serviciul de e-mail este oferit de furnizorul dvs. de găzduire. Majoritatea abonamentelor de găzduire, indiferent de furnizor, includ e-mail cu conturi nelimitate. Este întotdeauna cel mai bine să verificați, totuși, că acestea oferă suficient pentru ceea ce aveți nevoie.

Acum am acoperit tipurile de servicii de bază pe care le puteți aștepta de la o gazduire web. Obținerea acestor beneficii dintr-un singur loc vă va economisi timp și bani, așa că înainte de a vă semna pe linia punctată, asigurați-vă că obțineți o imagine clară a ceea ce veți primi în planul dvs. de servicii.

 

Întrebare pe care să ți-o pui

 

 

Alegerea gazduirii web potrivite este ușoară dacă știți ce are nevoie Site-ul dvs.. Pentru a vă ajuta, puneți-vă următoarele întrebări.

 

Ce tip de site construiesc?

 

Diferite tipuri de site-uri vin cu cerințe tehnice diferite. De exemplu, un site web WordPress va avea cerințe tehnice diferite decât un site web HTML static. În primul rând, gândiți-vă cum va fi construit site-ul dvs. web. Veți fi apoi mai familiarizați cu lucruri precum limbile de codificare și bazele de date cu care trebuie să lucreze providerul de găzduire web.

 

Am nevoie de găzduire prin e-mail?

 

Am discutat despre beneficiile configurării adreselor de e-mail asociate cu numele de domeniu al noului dvs. site web. Ar fi păcat să pierdeți acest lucru, trecând cu vederea dacă găzduirea oferă găzduire de e-mail care se potrivește nevoilor dvs.

 

Cât de multe date voi stoca și servi?

 

Lățimea de bandă pe care o veți solicita de la găzduirea web nu este doar o problemă de trafic; depinde și de dimensiunea de încărcare a fișierelor paginilor web. Dacă site-ul dvs. web este plin de pagini grele de date, cu atât mai mult spațiu de stocare și lățime de bandă veți avea nevoie. Pe de altă parte, un site predominant orientat spre text, cum ar fi un blog personal, va avea nevoie de o cantitate mai mică de spațiu de stocare și o lățime de bandă mai mică, în timp ce o galerie fotografică cu o mulțime de imagini de înaltă calitate va avea nevoie de cantități mai mari.

 

La cât de mult trafic pot aștepta?

 

Cel mai probabil traficul dvs. va începe destul de scăzut, dar, dacă intenționați să îl construiți la niveluri mai ridicate, veți avea nevoie de un plan flexibil în care să vă puteți mări capacitatea de lățime de bandă pe măsură ce trece timpul.

 

Care este bugetul meu pentru găzduire?

 

Gândiți-vă la o idee despre cât de mult vă puteți permite să cheltuiți pentru găzduire. Dacă bugetul dvs. este limitat, este posibil ca serviciul dvs. să nu includă toate clopotele și fluierele. Dacă bugetul dvs. este puțin mai flexibil, puteți obține câteva avantaje suplimentare, cum ar fi SSL gratuit.

 

Cât sunt de priceput din punct de vedere tehnic?

 

Frumusetea de Internet aceste zile este că este posibil pentru oricine, indiferent de expertiza lor, pentru a configura un site web. Anumite tipuri de sarcini de gestionare a site-ului web vor necesita ceva mai multă experiență.

Dacă nu aveți experiența de a vă administra serverul, lăsați-l pe profesioniști și utilizați un serviciu de găzduire web complet gestionat, unde totul este făcut pentru dvs. Dacă planurile dvs. de creare a site-ului web se referă la un blog personal sau la o afacere mică, găzduirea gestionată WordPress de la BMF Host este o opțiune solidă.

 

3. Alegeți un plan de găzduire web

 

Acum că sunteți la curent cu unele dintre caracteristicile oferite de providerul de găzduire web, este timpul să alegeți un plan de găzduire pentru a vă aduce site-ul online. Când navighezi între diverse produse, vei vedea cinci pachete principale oferite: partajat, Reseller, Server dedicat, VPS și WordPress gestionat. Să prezentăm pe scurt care sunt fiecare dintre aceste tipuri de găzduire.

 

Găzduire Partajată (Shared Hosting)

 

Shared Hosting este atunci când tu și alți clienți au acces la un singur server fizic, deci sunteți în esență, partajare sau “închirierea” aceleași resurse-cheie (de exemplu, CPU, RAM, spatiu pe disc, etc.). Și, pentru că nu plătiți pentru costurile complete ale serverului – doar piesele pe care le utilizați – prețul este foarte accesibil.

 

 • Avantaje

 

  • Cele mai ieftine
  • Ideal pentru orice site web pentru prima dată, cu trafic redus sau cu lățime de bandă redusă
  • Necesită expertiză tehnică minimă
  • Ușor de Configurat (aplicația Softaculous instalează instantaneu orice CMS precum WordPress)
  • Include un constructor de site-uri gratuit cu o interfață drag-and-drop
  • Include 50 de certificate SSL gratuite (numai pentru primul an)
  • Backup-uri automate

 

 • Dezavantaje

 

  • Are limite specifice LVE (poate să nu fie suficient pentru site-urile cu trafic ridicat)
  • Cantitate limitată de spațiu de stocare
  • Performanța site-ului poate fluctua, în funcție de nivelurile de utilizare ale altor clienți

Găzduirea partajată este cel mai popular tip de găzduire, deoarece este ieftin și ușor de configurat. Este ideal pentru orice site nou, cu trafic redus și cu lățime de bandă redusă.

 

Găzduire WordPress Gestionată

 

Deosebit de atrăgătoare atât pentru începători tech și dezvoltatori mai experimentați deopotrivă, EasyWP este ușor de utilizat, dar oferă, de asemenea, o gamă largă de teme și plugin-uri pentru a personaliza site-ul dvs. la conținutul inimii tale.

 

 • Avantaje

 

  • Configurare ușoară-gata de utilizare la doar un clic pe un buton
  • Mai rapid decât Site-urile WordPress care utilizează Găzduire Partajată tradițională
  • Gestionați rapid toate site-urile WordPress dintr-un tablou de bord cu o singură autentificare
  • Serviciu de migrare ușoară

 

 • Dezavantaje

 

  • Mai puțin control asupra părții tehnice a site-ului și a gestionării serverului dvs. și este posibil să nu apeleze la utilizatori mai avansați

 

Găzduire VPS

 

Un server Virtual Privat (VPS) este undeva între găzduirea partajată și găzduirea serverului dedicat atunci când vine vorba de preț și performanță. Considerați-l cel mai bun lucru pentru a avea propriul Server dedicat, deoarece un VPS este aproape la fel de bun ca și un server privat. Un VPS, în esență, împarte un singur server în servere virtuale separate. Similar cu găzduirea partajată, există mai mulți clienți (site-uri web) care rulează pe aceleași servere, dar cu un VPS, numărul este mult, mult mai mic și aveți resurse dedicate la dispoziție. Similar cu un Server dedicat, cu un VPS, va trebui să aveți grijă de sarcinile tehnice legate de serverul dvs.

 

 • Avantaje

 

  • Performanță solidă și fiabilă
  • Mai ieftin decât un Server dedicat
  • Configurare personalizabilă a serverului
  • Suficient spațiu de stocare și lățime de bandă pentru a alimenta site-uri web aglomerate

 

 • Dezavantaje

 

  • Mai scump decât o găzduirea partajată
  • Necesită cunoștințe tehnice dacă alegeți un plan VPS auto-gestionat

 

VPS este popular printre proprietarii de site-uri web care au nevoie de mai mult spațiu de stocare și lățime de bandă decât ofertele de Găzduire Partajată. Un utilizator VPS ar putea găsi găzduire de servere dedicate peste și dincolo de nevoile sale în ceea ce privește prețul și flexibilitatea. Similar cu un Server dedicat, asigurați-vă că căutați o opțiune complet gestionată cu VPS-ul dvs. dacă nu aveți abilitățile sau niciun ajutor în gestionarea sarcinilor administrative ale serverului.

 

Găzduire pe Server Dedicat

 

Acest stil de găzduire vă oferă mai mult control. Puteți configura totul pe server, deoarece este de obicei auto-gestionat, ceea ce nu se potrivește tuturor webmasterilor.

Utilizarea acestui tip de găzduire înseamnă că trebuie să aveți grijă de toate sarcinile tehnice pe care compania de găzduire le-ar ocupa în mod normal pentru dvs. într-un serviciu de găzduire partajat. Deși există opțiunea de găzduire dedicată complet gestionată, aceasta vine la un cost suplimentar și nu este inclusă în mod obișnuit cu majoritatea furnizorilor de găzduire.

 

 • Avantaje

 

  • Un Server dedicat înseamnă că nu partajați cu alte site-uri web și nu va fi afectat de alții
  • Mai mult spațiu de stocare și lățime de bandă decât la găzduirea partajată

 

 • Dezavantaje

 

  • Cel mai scump tip de găzduire
  • Necesită cunoștințe tehnice avansate

 

Găzduire pe Server Dedicat este alegerea ideală pentru site-urile web cu o lățime de bandă foarte mare și cerințe de stocare. Dacă nu aveți expertiza tehnică sau timp pentru a vă gestiona propriul server și nu aveți pe nimeni disponibil pentru a vă ajuta, găzduirea serverului dedicat complet gestionat de BMF Host este alegerea potrivită pentru dvs.

 

Găzduire Reseller

 

Găzduire Reseller este o altă formă de Găzduire Partajată. Cu acest stil de găzduire, vi se permite să sub-închiriați porțiuni din propriul spațiu de găzduire alocat altora. Un plan de Reseller vine de obicei cu un tablou de bord special în care vă puteți împărți spațiul în subconturi, alocând spațiu de stocare și lățime de bandă.

 

 • Avantaje

 

  • Mai ieftin decât un VPS
  • De obicei, mai mult spațiu de stocare și lățime de bandă decât găzduirea partajată
  • Mult mai puțină muncă administrativă decât la VPS și la serverele dedicate
  • Excelent atunci când doriți mai multe resurse decât cele limitate disponibile în planurile de Găzduire Partajată

 

 • Dezavantaje

 

  • Performanța ar putea fi afectată dacă alte conturi care partajează serverul utilizează mai mult decât cota lor din resurse
  • Există mai puține resurse decât cu un VPS
Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.