Cum să-mi ascund sau să-mi schimb adresa IP?

Cum să-mi ascund sau să-mi schimb adresa IP?

Adresele IP sunt numere unice de identificare a dispozitivelor conectate la o rețea. Internetul este considerat o rețea și din cauza creșterii preocupărilor de securitate, mai multe persoane au căutat să-și ascundă sau să-și schimbe adresa IP.

1. Utilizarea unui VPN pentru a vă masca adresa IP

VPN vă conectează la un alt server (prin urmare, schimbarea adresei IP) și rutați traficul printr-un tunel (criptare), astfel încât datele dvs. să rămână confidențiale.

VPN-urile sau rețelele Private virtuale sunt una dintre cele mai bune modalități de a nu vă ascunde doar adresa IP, ci și de a vă păstra datele în siguranță. Deși VPN-urile percep o mică taxă pentru utilizarea lor, acestea oferă o listă întreagă de beneficii care depășesc cu mult costurile.

În primul rând, prin semnarea cu un furnizor de servicii VPN veți avea acces la întreaga rețea de servere securizate. Aceste servere vă vor masca adresa IP și o vor înlocui cu a lor. Site-urile web pe care le accesați vor cunoaște doar adresa IP a serverului VPN pe care îl utilizați.

La un alt nivel, cele mai fiabile servicii VPN oferă, de asemenea, niveluri ridicate de criptare. Aceasta înseamnă că orice date care sunt transmise între dispozitivul dvs. și serverul VPN sunt protejate, adesea prin niveluri similare de criptare pe care le folosesc multe persoane din armată.

Prin înlocuirea IP-ului dvs., VPN-urile vă ajută, de asemenea, să falsificați locațiile. Aceasta înseamnă că veți putea depăși blocurile de geo-locație de către unele servicii sau țări. De exemplu, utilizând un VPN, puteți accesa conținutul Netflix din SUA de oriunde din lume.

Rețineți însă că nu toate serviciile VPN oferă servicii de calitate.

Sfat: pentru a verifica dacă VPN-ul dvs. funcționează, executați un test de scurgere gratuit cu VPNOverview.com

2. Utilizați un server Proxy pentru a vă schimba IP-ul

Serverele Proxy în unele moduri sunt similare cu VPN-urile. Modul în care funcționează este că vă conectați în continuare la un server care oferă serviciul proxy și utilizați IP-ul serverului respectiv pentru a vă conecta la site-urile dorite. Cu toate acestea, există dezavantaje.

De exemplu, multe persoane care caută utilizarea unui proxy caută adesea modalități ieftine de a naviga anonim pe web. Profitând de acest lucru, furnizorii de servere proxy configurează adesea servicii gratuite sau ieftine, doar pentru a vă vinde singuri datele.

Deoarece operatorii de servere proxy nu sunt adesea obligați să respecte aceiași termeni de serviciu pe care îi veți găsi pe un VPN, riscul dvs. de expunere este adesea mult mai mare. De asemenea, operatorii de servere Proxy înregistrează adesea date, care pot fi predate agențiilor de aplicare a legii la cerere.

În cele din urmă, serviciile geo-blocate precum Netflix nu vor funcționa adesea cu conexiuni de server proxy.

3. Browserul Tor

Browserul Tor este liber de utilizat, dar destul de lent

Am văzut mulți oameni care se referă la browserul Tor pentru o mai mare securitate și anonimat, fără să știe cu adevărat de ce. Tor, sau routerul Onion, este de fapt o rețea de dispozitive din întreaga lume prin care conexiunile sunt rutate.

Browserul Tor este proiectat să funcționeze în rețeaua Tor și, folosind-o, cererile dvs. sunt trimise prin această colecție masivă de dispozitive, care vă împiedică IP-ul real. Acest lucru face extrem de dificil (dar nu imposibil) pentru alții să vă urmărească punctul de origine.

Autoritățile sunt de obicei capabile să monitorizeze conexiunile realizate prin Tor. De fapt, dacă utilizați Tor pentru activități ilegale, puteți fi sigur că veți fi monitorizat. Aceasta include orice utilizare a rețelelor sau activităților de partajare a fișierelor, cum ar fi navigarea pe Dark Web.

Această metodă de “forță brută” de ascundere a adreselor IP vine și cu un alt dezavantaj nefericit – o reducere severă a vitezei.

De ce să vă ascundeți adresa IP?

Înainte de a alege metoda de ascundere a adresei IP, este recomandabil să luați în considerare două lucruri. Prima este mecanica adreselor IP-cum funcționează, pentru ce sunt, etc. Al doilea este să vă gândiți la ce doriți să vă ascundeți adresa IP.

Ce este o adresă IP?

Adresele IP sunt o combinație de patru seturi de numere, fiecare set variind de la 0 la 255.

Exemple de acest lucru sunt:

192.168.0.1 – de obicei, un IP local și

216.239.32.0 – un IP folosit de Google. Pentru ca sistemul IP să funcționeze, fiecare dispozitiv dintr-o rețea trebuie să aibă propria adresă IP unică.

Luați în considerare Adresa IP la fel ca o adresă rezidențială reală. Sistemul poștal trebuie să cunoască detaliile exacte, inclusiv țara în care vă aflați, statul, zona dvs. generală și locația specifică în care vă aflați în zonă.

Două tipuri de adrese IP: LAN și WAN

IP înseamnă Internet Protocol, un termen generic pentru un set de reguli care guvernează modul în care datele sunt mutate în rețele. Partea “Internet” a numelui nu este complet corectă, deoarece există două tipuri de rețele:

Rețele locale (LAN ) și rețele largi (WAN)

LAN-urile sunt rețele mai mici, de obicei private, care pot fi sau nu conectate la Internet. Internetul în sine este un WAN, deoarece conectează alte rețele mai mici într-un nor mare. Important este că, deoarece există două tipuri de rețele, există și două tipuri de adrese IP; local și la distanță.

Cum funcționează sistemul IP

 

LAN și WAN lucrează împreună pentru a furniza solicitări, cum ar fi încărcările paginilor web.

O adresă IP locală este numărul unic de identificare al unui dispozitiv pe o rețea LAN, în timp ce IP-ul de la distanță este ceea ce este identificat ca pe Internet sau WAN. Adresele IP LAN și WAN lucrează împreună pentru a furniza date către dispozitivul potrivit.

Când faceți o solicitare pe dispozitivul dvs. (poate prin deschiderea unui browser și tastarea unei adrese de site web), această instrucțiune este trimisă controlerului dispozitivului dvs. – cel mai adesea un router. Controlerul dispozitivului recunoaște dispozitivul pe care îl controlează LAN a trimis solicitarea și trimite solicitarea pe Internet pentru a prelua datele.

Când informațiile de returnare sunt primite, routerul le trimite dispozitivului care a făcut solicitarea. Fără sistemul IP, routerul nu ar avea nicio idee de unde provine solicitarea.

Pericolul IP-urilor expuse

Deoarece știți cum este utilizată adresa IP, acum trebuie să vă gândiți că poate fi folosită și în același mod în sens invers. Având o adresă deschisă pentru livrare, riscați, de asemenea, ca infractorii cibernetici să încerce să o folosească pentru a avea acces la dispozitivul dvs.

Multe dispozitive au adesea vulnerabilități și, folosind cunoștințele despre aceste vulnerabilități și adresa IP, infractorii cibernetici pot încerca să vă fure echipamentul confidențial. Adesea, acestea pot include informații financiare, nume de utilizator, parole și multe altele. Printr-o adresă IP expusă, riscați să vă fie furată identitatea.

VPN = Cel mai bun mod de a ascunde o adresă IP

Până acum probabil îți dai seama că dintre cele trei opțiuni pe care le-am împărtășit pentru a ascunde adresele IP, sunt foarte pro-VPN.

Dar cum alegi VPN-ul potrivit?

Există multe motive pentru acest lucru, dintre care unele le-am subliniat mai sus, dar este important să știți cum să faceți alegerea potrivită într-un serviciu VPN.

Primul lucru pe care trebuie să-l realizați este că atunci când vine vorba de VPN-uri, securitatea este adesea prioritizată peste viteză. Acestea fiind spuse, cele mai reputate mărci VPN de astăzi sunt capabile să se ocupe de ambele admirabil.

Un alt lucru pe care trebuie să-l căutați într-un serviciu VPN este unul care se actualizează în mod regulat și se îmbunătățește în serviciul său. Acest lucru nu este un lucru pe care îl vor face toate serviciile VPN, rezultând că unele dintre ele suferă de o scădere a performanței în timp.

Rămâi Protejat Online

Din cauza cât de strâns sunt asociate amenințările cibernetice, cel mai bine este să luați în considerare protecția internetului în mod holistic. Aceasta înseamnă combinarea utilizării mai multor instrumente pentru a vă asigura că dispozitivele dvs. (și, prin urmare, informațiile) sunt protejate în ansamblu.

La nivel de dispozitiv, cel mai bine este să vă asigurați că aveți o copie actualizată a unei aplicații de securitate Internet care rulează în orice moment. De asemenea, asigurați-vă că tot software-ul și hardware-ul dvs. sunt actualizate cu cele mai recente corecții și firmware

Protejați-vă routerul asigurându-vă că firmware-ul de pe acesta este, de asemenea, actualizat. În mod ideal, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să schimbați parola implicită care vine cu routerul. De asemenea, căutați câteva informații despre cum să configurați cel mai bine firewall-ul pe router.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.