Gazduire Web – 6 Lucruri de ╚śtiut Inainte de a Alege

Gazduire Web – 6 Lucruri de ╚śtiut Inainte de a Alege

Proiectarea ╚Öi dezvoltarea site-urilor web devine din ce ├«n ce mai u╚Öoar─â ╚Öi mai accesibil─â datorit─â unei game extinse de instrumente de dezvoltare web ╚Öi a unei cereri tot mai mari pentru companii ╚Öi organiza╚Ťii de a avea o prezen╚Ť─â online.

Dar g─âsirea locului potrivit pentru a g─âzdui site-ul dvs. web poate fi o sarcin─â descurajant─â, mai ales c─â exist─â o serie de servicii de renume, fiecare cu propriile beneficii ╚Öi compromisuri. S-ar putea s─â ajunge╚Ťi s─â pl─âti╚Ťi prea mult pentru lucruri de care nu ave╚Ťi nevoie sau s─â pierde╚Ťi lucruri care sunt vitale pentru afacerea dvs.

Iat─â cinci ├«ntreb─âri care v─â vor ajuta s─â evalua╚Ťi serviciile platformelor de g─âzduire web ╚Öi s─â g─âsi╚Ťi una care s─â se potriveasc─â nevoilor dvs.

Ce sisteme de gestionare a con╚Ťinutului sunt acceptate?

Unul dintre lucrurile cheie pe care ar trebui s─â le ╚Öti╚Ťi ├«nainte de a v─â ├«nscrie la o companie de g─âzduire web este sistemele de gestionare a con╚Ťinutului (CMS) pe care le accept─â. ├Än func╚Ťie de scopul ╚Öi activele disponibile, poate dori╚Ťi s─â configura╚Ťi un site WordPress, Joomla sau Drupal. Dar nevoile dvs. s-ar putea schimba ├«n viitor ╚Öi va trebui s─â trece╚Ťi la un alt CMS.

O platform─â bun─â de g─âzduire web ar trebui s─â v─â permit─â s─â configura╚Ťi orice num─âr de site-uri cu CMS la alegere ├«ntr-o interfa╚Ť─â u╚Öor de utilizat, precum un expert pas cu pas“, spune David Foster, inginer software la compania de g─âzduire web HostGator. “├Än mod ideal, ar trebui s─â aib─â instrumente suplimentare care s─â ajute la adaptarea structurii siteÔÇöului dvs. web la nevoile dvs. specifice – cum ar fi un site web de comer╚Ť electronic sau un forum de discu╚Ťii-╚Öi s─â-l personalizeze pentru compania dvs. cu efort minim, cum ar fi ad─âugarea de link-uri c─âtre social media, reclame, RSS, sondaje etc.ÔÇŁ

BMF Host suport─â Softaculous, o aplica╚Ťie care ofer─â o instalare u╚Öoar─â a mai mult de 190 de platforme ╚Öi scripturi CMS, inclusiv WordPress, AbanteCart, PrestaShop, Joomla, phpBB, Open Real Estate ╚Öi multe altele.

O component─â important─â a oric─ârui serviciu de g─âzduire este suportul pentru Migra╚Ťie. Are suport transferul site-ul dvs. de la un alt serviciu? V─â poate ajuta s─â trece╚Ťi de la un CMS la altul?

Instrumentele automatizate de migrare sunt o necesitate de baz─â, acestea sunt destul de rar, mai ales dac─â site-ul dvs. a fost ├«n jur de mai mul╚Ťi ani ╚Öi con╚Ťine cod suplimentar,” Foster spune, ad─âug├ónd o bun─â platform─â de g─âzduire ar trebui s─â aib─â echipe de sprijin care pot ajuta la procesul de migrare.

Cât de mult personalizare ai?

Granularitatea accesului pe care ├«l ob╚Ťine╚Ťi la configurarea site-ului web ╚Öi a serverului poate fi crucial─â atunci c├ónd alege╚Ťi un serviciu de g─âzduire. Unele companii ofer─â doar administrare de baz─â la nivel de site, cum ar fi accesul wp-admin la site-urile WordPress. De╚Öi acest lucru poate fi potrivit pentru cazuri de utilizare foarte de baz─â, va deveni o limitare atunci c├ónd dori╚Ťi s─â extinde╚Ťi capacit─â╚Ťile site-ului dvs. web ├«n func╚Ťie de nevoile organiza╚Ťiei dvs.

Platformele bune de g─âzduire ar trebui s─â ofere o serie de niveluri de acces ╚Öi personalizare pentru a se potrivi nevoilor dvs.“, spune Foster.

De exemplu, cPanel-ul BMF Host include Manager de fi╚Öiere ╚Öi acces FTP la backend-ul site-ului dvs. web. “Aceste op╚Ťiuni v─â asigur─â c─â ave╚Ťi toate bazele acoperite de la simplu la avansat“, spune Foster.

Foster sugereaz─â, de asemenea, s─â c─âuta╚Ťi func╚Ťii mai avansate, cum ar fi DNS, certificatul SSL/TLS ╚Öi suportul de g─âzduire prin e-mail pentru a merge cu domeniul dvs. “Acest lucru v─â va oferi un hub central pentru a gestiona tot ceea ce este legat de site-ul dvs. web“, spune el. “Dac─â configura╚Ťi un nou site web pentru o afacere stabilit─â, serviciul de g─âzduire ar trebui s─â poat─â integra certificatele ╚Öi gestionarea ├«nregistr─ârilor DNS cu ceea ce ave╚Ťi deja.ÔÇŁ

Care este acordul de uptime?

Dac─â decide╚Ťi s─â face╚Ťi din site-ul dvs. principalul mediu pentru afacerea dvs., atunci timpul de func╚Ťionare va fi un factor major ├«n alegerea unei platforme de g─âzduire.

Spune╚Ťi c─â un serviciu de g─âzduire afirm─â ├«n contractul s─âu c─â va oferi 99% garan╚Ťie de uptime a serverului ├«n contractul lor. Acest lucru ar putea suna ca o afacere corect─â, dar ceea ce ├«nseamn─â este c─â, ├«ntrÔÇöun an, ei pot sc─âpa cu 1% nefunc╚Ťionare f─âr─â nicio obliga╚Ťie fa╚Ť─â de dvs.; adic─â ~87 de oreÔÇösau aproape trei zile-de site-ul dvs. web fiind inaccesibil vizitatorilor dvs.!“Foster spune.

Altfel spus, dac─â ave╚Ťi o medie de 50 de vizitatori pe or─â, asta ├«nseamn─â 4.350 de vizitatori pierdu╚Ťi, iar dac─â ave╚Ťi o rat─â de conversie de 1%, adic─â 43 de clien╚Ťi pierdu╚Ťi. ╚śi calcularea altor tipuri de daune, cum ar fi penalit─â╚Ťile motorului de c─âutare ╚Öi sc─âderea clien╚Ťilor din cauza inaccesibilit─â╚Ťii serverului sunt mai greu de calculat.

La valoarea nominal─â, o garan╚Ťie de uptime de 99,9% ar putea s─â nu par─â o ├«mbun─ât─â╚Ťire mare. Dar, de fapt, ├«nseamn─â c─â timpul de oprire este redus la o zecime, ceea ce poate face o mare diferen╚Ť─â pentru un site web cu trafic ridicat.

├Än primul r├ónd, asigura╚Ťi-v─â c─â furnizorul dvs. de g─âzduire are o clauz─â ├«n care afirm─â ├«n mod explicit angajamentul s─âu de uptime. ╚śi ├«n al doilea r├ónd, ├«n timp ce nimic nu ├«nlocuie╚Öte un site web inaccesibil, altceva de c─âutat este repara╚Ťiile pe care le ofer─â serviciul dvs. de g─âzduire ├«n schimbul perioadelor de nefunc╚Ťionare care dep─â╚Öesc acordul contractual“, spune Foster. “Dac─â un serviciu de g─âzduire ofer─â credite de g─âzduire sau g─âzduire gratuit─â ├«n schimbul perioadelor de nefunc╚Ťionare, acesta arat─â sinceritatea lor ├«n a se asigura c─â r─âm├ón fideli promisiunii lor.ÔÇŁ

Care este nivelul de sprijin/suport?

Nici un site web nu este un efort unic, deci indiferent de c├ót de bun sunte╚Ťi la meseria dvs., ve╚Ťi avea nevoie de ajutor de la compania dvs. de g─âzduire web la un moment dat. ├Äntrebarea este, c├ót de preg─âti╚Ťi sunt s─â v─â sprijine?

Asigura╚Ťi-v─â c─â serviciul dvs. de g─âzduire are asisten╚Ť─â pentru clien╚Ťi live ╚Öi nu v─â direc╚Ťioneaz─â c─âtre o pagin─â de ├«ntreb─âri frecvente greu de navigat“, spune Foster. “De asemenea, verifica╚Ťi dac─â planul pe care ├«l achizi╚Ťiona╚Ťi include asisten╚Ť─â pentru clien╚Ťi live (Unele companii nu ofer─â acest serviciu planurilor de baz─â).ÔÇŁ

De asemenea, este relevant─â reac╚Ťia. C├ót de rapid este echipa de asisten╚Ť─â a companiei de g─âzduire ├«n a r─âspunde la ├«ntreb─ârile clien╚Ťilor? C├ót de calificat este personalul ├«n a r─âspunde la ├«ntreb─âri tehnice? Ce nivel de asisten╚Ť─â ofer─â (configura╚Ťii de server, personaliz─âri la nivel de site, suport de codare etc.)?

Evident, nu v─â pute╚Ťi a╚Ötepta ca un personal de asisten╚Ť─â s─â poat─â r─âspunde la fiecare ├«ntrebare pe care o ave╚Ťi, dar o echip─â de asisten╚Ť─â bun─â ar trebui s─â poat─â r─âspunde rapid la ├«ntreb─ârile generale ╚Öi s─â aib─â un flux de lucru pentru a v─â r─âspunde la mai multe probleme tehnice“, spune Foster.

Unul dintre semnele distinctive ale unui bun suport de g─âzduire este o baz─â extins─â de cuno╚Ötin╚Ťe“, adaug─â el. “Personalul de asisten╚Ť─â ar trebui s─â v─â ajute cel pu╚Ťin s─â naviga╚Ťi ╚Öi s─â g─âsi╚Ťi r─âspunsul de care ave╚Ťi nevoie ├«n baza lor de cuno╚Ötin╚Ťe.ÔÇŁ

Vei fi protejat?

Niciun plan de g─âzduire web nu ar fi complet f─âr─â o m─âsur─â de ap─ârare ├«mpotriva amenin╚Ť─ârilor cibernetice comune. Pentru a fi clar, la sf├ór╚Öitul zilei, sunte╚Ťi responsabil pentru securitatea activelor dvs. digitale. ╚śi dac─â sunte╚Ťi hacked, daunele aduse activelor dvs. digitale, clien╚Ťilor, reputa╚Ťiei dvs. ar putea s─â nu fie recuperabile prin rambursare financiar─â.

Acestea fiind spuse, este bine s─â ╚Öti╚Ťi ce fel de ajutor ob╚Ťine╚Ťi de la serviciul dvs. de g─âzduire.

Cel pu╚Ťin, un serviciu de g─âzduire bun ar trebui s─â ofere actualiz─âri automate pentru platformele CMS majore, cum ar fi WordPress. La un nivel mai profund, ar trebui s─â se asigure c─â serviciile de baz─â, cum ar fi Apache, MySQL ╚Öi PHP, sunt sigure, sunt patch-uri pentru vulnerabilit─â╚Ťi cunoscute“, spune Foster.├Än cele mai multe cazuri, actualiz─ârile sunt prima linie de ap─ârare ├«mpotriva majorit─â╚Ťii atacurilor web, cum ar fi SQL injection ╚Öi cross-site scripting (XSS).ÔÇŁ

Foster subliniaz─â ├«ns─â c─â exist─â unele lucruri ├«mpotriva c─ârora niciun serviciu de g─âzduire nu v─â poate proteja, cum ar fi vulnerabilit─â╚Ťile din teme personalizate scrise cu cod prost sau teme cu vulnerabilit─â╚Ťi implantate inten╚Ťionat desc─ârcate de pe site-uri web ilegale. “Eu nu pot s─â v─â spun de c├óte ori am vorbit cu cineva care a instalat o tem─â particularizat─â au desc─ârcat (de pe torrente) ╚Öi au instalat din gre╚Öeal─â un backdoor ├«n contul lor, ca urmare,” spune el.

Unele dintre cele mai bune servicii de g─âzduire au caracteristici specializate care scaneaz─â codul surs─â al aplica╚Ťiilor web pentru modele de codare vulnerabile cunoscute ╚Öi malware. Planurile BMF Host┬á includ SiteLock, o tehnologie de securitate web care include un firewall pentru aplica╚Ťii web ╚Öi protejeaz─â site-urile web ├«mpotriva codului vulnerabil ├«nvechit, injec╚Ťiei SQL ╚Öi a altor daune.

Un bonus ar fi s─â ave╚Ťi o m─âsur─â de ap─ârare ├«mpotriva atacurilor DDoS (distributed denial of service), ├«n care botnetele r─âu inten╚Ťionate atac─â ╚Öi inund─â site-ul dvs. cu trafic fals pentru a ├«mpiedica accesul altora. Nu toate site-urile web devin ╚Ťinta atacurilor DDoS, dar dac─â ave╚Ťi motive s─â v─â teme╚Ťi c─â a╚Ťi putea deveni o ╚Ťint─â, consulta╚Ťi serviciul de g─âzduire pentru a vedea dac─â au un plan de atenuare DDoS sau dac─â au parteneri care v─â pot sprijini.

Care sunt planurile disponibile?

Nu orice site web are acelea╚Öi cerin╚Ťe de resurse. Unii ar putea ajunge s─â atrag─â milioane de vizitatori ├«n fiecare lun─â, ├«n timp ce al╚Ťii vor deveni mai specializa╚Ťi ├«n domeniul lor ╚Öi vor ob╚Ťine mai pu╚Ťin trafic. Unele organiza╚Ťii pot solicita servere dedicate datorit─â nevoilor lor de reglementare, ├«n timp ce altele ar putea fi mul╚Ťumite cu partajarea resurselor cu alte site-uri web pentru a reduce costurile.

Un serviciu bun de g─âzduire ar trebui s─â aib─â un plan flexibil de pre╚Ťuri care s─â r─âspund─â nevoilor fiec─ârui tip de client“, spune Foster. “Planurile de pre╚Ťuri ar trebui s─â ofere reduceri pentru utilizatorii care fac achizi╚Ťii pe termen lung. Serviciul de g─âzduire ar trebui s─â fie, de asemenea, transparent cu privire la ceea ce v─â taxeaz─â, ce nu include planul lor.ÔÇŁ

La fel de important este o echip─â de asisten╚Ť─â care v─â poate ghida spre cel mai bun plan de pre╚Ťuri care se potrive╚Öte nevoilor dvs., nu cel mai scump.

G├óndi╚Ťi-v─â profund ├«nainte de a porni browserul

Cel mai bun mod de a ├«ncepe c─âutarea pentru o companie de gazduire web bun este de a pune pauz─â pe aceste ├«ntreb─âri. Determina╚Ťi-v─â nevoile actuale ╚Öi ├«ncerca╚Ťi s─â desena╚Ťi o schi╚Ť─â aproximativ─â a modului ├«n care aceste nevoi pot evolua ├«n viitor. O companie bun─â de g─âzduire ar trebui s─â v─â poat─â sprijini pe m─âsur─â ce prezen╚Ťa dvs. online se extinde.

Având în vedere acest lucru, verificarea fiecărui serviciu de găzduire nu ar trebui să fie o problemă.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.