Ghidul Definitiv pentru Cump─ârarea Numelor de Domenii

Ghidul Definitiv pentru Cump─ârarea Numelor de Domenii

Deschide╚Ťi o nou─â afacere sau un nou blog ╚Öi ave╚Ťi multe de f─âcut. Dac─â sunte╚Ťi o afacere, va trebui s─â v─â ├«nscrie╚Ťi la autorit─â╚Ťile relevante pentru a ob╚Ťine Taxe ╚Öi alte cerin╚Ťe legale. Este posibil s─â trebuiasc─â s─â c─âuta╚Ťi spa╚Ťii, s─â imprima╚Ťi lucruri sau s─â c─âuta╚Ťi personal.

Dar printre toate aceste sarcini, exist─â un lucru care are nevoie de aten╚Ťia dvs. ╚Öi poate avea un impact enorm asupra viitorului afacerii dvs.

Da, vorbim despre cumpararea unui nume de domeniu!

Nu sunt scumpe ╚Öi dureaz─â c├óteva secunde pentru a v─â ├«nregistra, dar nu crede╚Ťi c─â este ceva ce pute╚Ťi l─âsa p├ón─â ├«n ultimul minut.

De fapt, ├«nregistrarea unui nume de domeniu ar trebui s─â fie unul dintre primii pa╚Öi, altfel pute╚Ťi face o mul╚Ťime de modific─âri la documentele juridice, materiale tip─ârite, etc.

Dar care dintre zeci de tipuri diferite de nume de domenii este cel mai bun dintre toate pentru tine?

Ei bine, am preg─âtit c├óteva sfaturi de ├«ncredere pentru a v─â asigura c─â ve╚Ťi ob╚Ťine numele corect pentru prima dat─â ╚Öi pute╚Ťi ajunge la puntea de lucru.

Numele dvs. de domeniu este proprietatea dvs. Online.

Primul lucru pe care trebuie s─â-l cunoa╚Öte╚Ťi este c─â numele dvs. de domeniu este proprietatea dvs. online. Ca atare, este o resurs─â valoroas─â pentru dvs. ╚Öi afacerea dvs.

├Än acest ghid, v─â vom oferi c├ót mai multe sfaturi, dar un punct foarte important de re╚Ťinut este c─â, odat─â ce v─â ├«nregistra╚Ťi numele de domeniu ╚Öi presupun├ónd c─â nu ├«nc─âlca╚Ťi drepturile de autor sau m─ârcile comerciale ale cuiva (vom lua o decizie ├«n cur├ónd), atunci nimeni nu va putea s─â-l ia de la tine.
Numele de domenii sunt destul de ieftine ╚Öi decide╚Ťi c├ót timp dori╚Ťi s─â le ├«nregistra╚Ťi, astfel ├«nc├ót nu exist─â obliga╚Ťii pe termen lung. Dac─â alege╚Ťi s─â nu-l re├«nnoiasc─â, atunci f─âr─â probleme, nu ave╚Ťi nici o obliga╚Ťie. Deci, dac─â nu sunte╚Ťi sigur, atunci este ├«ntotdeauna ├«n valoare de cump─ârare-l pentru o perioad─â minim─â de timp, s─â zicem, pentru un an, ╚Öi apoi s─â-l expire la sf├ór╚Öitul anului.

Ar trebui ca numele meu de domeniu să fie același cu numele de marcă înregistrat?

Această întrebare auzim adesea. Oamenii presupun că, din moment ce și-au înregistrat afacerea legal (de exemplu, compania Companies House din Marea Britanie), atunci numele lor de domeniu ar trebui să reflecte cu exactitate acest lucru.

Dar acest lucru nu este cazul (desigur, ├«n Marea Britanie – v─â rug─âm s─â consulta╚Ťi un expert ├«n probleme juridice din jurisdic╚Ťia dvs.). Nu v─â face╚Ťi griji, ave╚Ťi un grad mare de flexibilitate aici ╚Öi nimeni nu va ├«ncepe un proces ├«mpotriva dvs., deoarece numele dvs. de domeniu nu este exact acela╚Öi cu numele dvs. de marc─â ├«nregistrat.

De exemplu, s─â presupunem c─â deschide╚Ťi un salon de coafur─â ╚Öi numele dvs. este Eddie. Poate c─â ave╚Ťi de g├ónd s─â v─â ├«nregistra╚Ťi afacerea sub numele de ” Eddie ‘s Barber Shop Ltd.”(frizerul lui Eddie). Oferi╚Ťi o coafur─â tradi╚Ťional─â pentru b─ârba╚Ťi ╚Öi o t─âiere a b─ârbii. Deci, aici ave╚Ťi un anumit grad de flexibilitate. Pute╚Ťi alege ceva de genul:

– Eddiesbarbers

– Eddiethebarber

– Eddiesbarberberschaft .

– Magazinul eddietebarbershaft

– Eddieshairandbeards

– Eddiesgentgruming

Faptul este c─â ave╚Ťi mai multe op╚Ťiuni pentru a juca. Desigur, nu trebuie s─â v─â limita╚Ťi doar la EddiesBarberShopltd pentru numele dvs. de domeniu.

Ce extensie de domeniu este mai bun─â?

Ok, acum c─â ave╚Ťi c├óteva idei pentru un nume posibil, trebuie s─â v─â g├óndi╚Ťi la extensiile de domenii care func╚Ťioneaz─â cel mai bine pentru dvs.

Prin” extensie ” ne referim la sufixul de domeniu, de exemplu,. com,. co.uk etc…

Din nou, aceasta este o ├«ntrebare care apare adesea ╚Öi pur ╚Öi simplu nu are un r─âspuns t─âiat ╚Öi uscat. Totul depinde de preferin╚Ťele personale.

Cu toate acestea, ca punct de plecare, V─â recomand─âm ├«ntotdeauna s─â cump─âra╚Ťi un domeniu numai dac─â pute╚Ťi ├«nregistra Toate extensiile majore ├«ncep├ónd cu domeniul. com.

Motivul pentru aceasta este c─â domeniile. com sunt cele mai populare extensii de domeniu (numite domenii de nivel superior sau DVU). Indiferent dac─â inten╚Ťiona╚Ťi s─â utiliza╚Ťi ├«n cele din urm─â un domeniu .com sau nu, v─â sf─âtuim ├«ntotdeauna s─â achizi╚Ťiona╚Ťi domenii ├«n care pute╚Ťi cump─âra un domeniu .com pentru a evita capturarea domeniilor de c─âtre alte persoane (cunoscut─â ╚Öi sub numele de cyberscwotting – vezi mai jos).

Deci, dup─â ce a╚Ťi stabilit c─â domeniul .com este disponibil, exist─â ├«nc─â 3 elemente pe care trebuie s─â le lua╚Ťi ├«n considerare:

– Localizare

– Organizare

– Industrie

– Valoare ad─âugat─â

Să ne uităm la fiecare unul câte unul.

Extensii de domeniu localizate

Prin localizare, ├«n╚Ťelegem c─â pute╚Ťi achizi╚Ťiona nume de domenii legate de locul ├«n care v─â afla╚Ťi. Pornind de la nivelul ╚Ť─ârii (de exemplu, co.uk pentru Marea Britanie, .es Pentru Spania) pute╚Ťi chiar s─â detalia╚Ťi ora╚Öele (cum ar fi Londra).

Mul╚Ťi dintre clien╚Ťii no╚Ötri sunt ├«n Marea Britanie, a╚Öa c─â ├«ntotdeauna le recomand─âm s─â cumpere un nume de domeniu .co.uk Oh.

Orice pas ├«n jos, cum ar fi nivelul ora╚Öului, este pur ╚Öi simplu o chestiune de alegere. Dac─â ave╚Ťi un buget str├óns, atunci poate c─â nu este cea mai bun─â utilizare a bugetului dvs. atunci c├ónd ├«ncepe╚Ťi, dar pute╚Ťi ├«ntotdeauna s─â v─â ├«ntoarce╚Ťi ╚Öi s─â o cump─âra╚Ťi mai t├órziu.

Acum, dac─â sunte╚Ťi pu╚Ťin ├«ngrijorat de cump─ârarea tuturor acestor domenii ╚Öi de ceea ce ve╚Ťi face cu ele, atunci nu v─â face╚Ťi griji, v─â vom ar─âta cum s─â le organiza╚Ťi ├«ntr-o clip─â.

Extensii de domeniu organiza╚Ťie

Unele nume de domenii sunt mai potrivite pentru diferite tipuri de organiza╚Ťii ╚Öi ar trebui s─â fie luate ├«n considerare ╚Öi ele.

De exemplu, DWU .org este adesea folosit pentru organiza╚Ťii precum nonprofit sau caritabile.

În Marea Britanie, echivalentul este .org.uk Oh.

Exist─â ╚Öi alte tipuri, cum ar fi. net (├«ntreprinderi legate de re╚Ťea sau Internet),. biz (pentru ├«ntreprinderi) sau.eu (├«ntreprinderi sau organiza╚Ťii din UE).

Dac─â v─â afla╚Ťi ├«ntr-una din aceste categorii, atunci este destul de natural.

Cu toate acestea, s─â examin─âm situa╚Ťia ├«n care extensia de domeniu pe care o prefera╚Ťi (de exemplu, Com sau

.co.uk) nu este disponibil, dar, de asemenea, disponibile .org sau .org.uk. ├Än acest caz, poate ap─ârea tenta╚Ťia de a trece la alternative domenii .org sau .org.uk.

Cu toate acestea, există câteva motive bune pentru a nu face acest lucru.

├Än primul r├ónd, .org ╚Öi .org.uk sunt considerate ca non-profit. Dac─â face╚Ťi afaceri, atunci vizitatorii site-ului dvs. ar putea crede c─â au trecut la site-ul gre╚Öit. Poate c─â vor s─â fac─â o achizi╚Ťie ╚Öi pur ╚Öi simplu le trimite╚Ťi o impresie gre╚Öit─â, ├«n ciuda modului ├«n care arat─â sau spune site-ul dvs.

├Än al doilea r├ónd, ╚Öi cel mai important, ave╚Ťi tendin╚Ťa de a ├«nregistra unul, deoarece alternativa este prima op╚Ťiune .com sau .co.uk etc nu este disponibil.

Acest lucru poate fi din dou─â motive:

– Cineva tocmai a ├«nregistrat un domeniu pentru al scoate de pe pia╚Ť─â. ├Än acest caz, la un moment dat ├«n viitor, s-ar putea s─â apar─â un site web care s─â concureze cu dvs.

– Cineva are deja o afacere care utilizeaz─â domenii mai dorite.

├Än orice caz, nu ar fi ├«n╚Ťelept s─â alege╚Ťi .org, .org.uk etc pe aceast─â baz─â, deoarece v─â ve╚Ťi uita ├«ntotdeauna peste um─âr la ei.

Extinderea domeniilor industrial

Un alt tip popular de extensii de domenii sunt extensiile din industrie care spun oamenilor exact ce face╚Ťi.

De exemplu, dac─â sunte╚Ťi un fotograf, pute╚Ťi utiliza domeniul .photo. Dac─â vinde╚Ťi biciclete, atunci este posibil s─â v─â potrivi╚Ťi domeniul ├«n zon─â .bike.

Din nou, depinde numai de preferin╚Ťele personale.

La momentul scrierii acestui articol aceste tipuri de domenii nu sunt at├ót de comune, cum clasice domenii, cum ar fi .com .co.marea britanie ╚Öi a╚Öa mai departe, dar ele devin tot mai populare, ╚Öi ├«n viitor, ele pot deveni mult mai frecvente, de aceea, cu siguran╚Ť─â, demn de luat in considerare.

Extensii de domeniu

Ultima categorie de extensii de domeniu care ar putea fi ├«n valoare de vedere sunt de valoare ad─âugat─â care v─â vor ajuta s─â v─â r─âsp├óndi╚Ťi amprenta online. Acestea sunt tipuri de domenii, cum ar fi .mobi sau .tv.

Ini╚Ťial, domeniul. mobi a fost destinat s─â creeze versiuni mobile ale site-ului, dar ├«n prezent, cu utilizarea sporit─â a Responsive Design pe site-urile domeniu .mobi nu este la fel de relevant.

Similar cu extensia .tv, acesta poate fi folosit pentru site-uri web care inten╚Ťioneaz─â s─â includ─â un num─âr mare de videoclipuri ├«n con╚Ťinutul lor ╚Öi, de asemenea, ideal pentru companiile care lucreaz─â pe pia╚Ťa video sau TV.

De obicei, cu toate acestea, dac─â nu lucra╚Ťi ├«n mod specific pe aceste pie╚Ťe, este posibil s─â pute╚Ťi face f─âr─â aceste extensii.

Excep╚Ťia este atunci c├ónd sunte╚Ťi un brand mai mare ╚Öi exist─â o posibilitate de cybersquatting. ├Än acest caz, pentru o mic─â tax─â anual─â, pute╚Ťi ├«nregistra pur ╚Öi simplu un domeniu ╚Öi pute╚Ťi instala o actualizare automat─â .

Ar trebui s─â alege╚Ťi domenii pentru cel mai bun SEO?

Deci, a╚Ťi v─âzut c─â nu sunte╚Ťi limitat la ob╚Ťinerea unui nume de domeniu care se potrive╚Öte cu numele de marc─â ├«nregistrat ╚Öi ave╚Ťi, de asemenea, o mare selec╚Ťie atunci c├ónd vine vorba de tipul de extensie de domeniu.

Dar o alt─â ├«ntrebare care apare adesea este dac─â trebuie s─â se ├«nregistreze un nume de domeniu pentru a ob╚Ťine un avantaj ├«n rezultatele de c─âutare, cum ar fi Google. Unii oameni v─â vor spune c─â ar trebui s─â face╚Ťi mai ├«nt├ói un studiu de cuvinte cheie ╚Öi apoi s─â ├«l utiliza╚Ťi pentru a decide numele de domeniu.

De exemplu, s─â ne ├«ntoarcem la Salonul de coafur─â Eddie. S─â presupunem c─â are sediul ├«n Londra. Acum, o c─âutare Google pentru cuvinte cheie ne poate spune c─â termenii de c─âutare cele mai populare sunt ceva similar (re╚Ťine╚Ťi c─â acesta este un exemplu ipotetic):

Cel mai bun B─ârbier Londra , Cel mai ieftin B─ârbier Londra etc.

Dac─â dori╚Ťi s─â ├«ncerca╚Ťi s─â juca╚Ťi acest sistem, pute╚Ťi alege un domeniu ca “bestmenshairdresserLondon.com “sau ” cheapgentshairstylistLondon.com”.

Dar dac─â dori╚Ťi cu adev─ârat s─â apar─â pe c─âr╚Ťile dvs. de vizit─â sau c├ónd trebuie s─â spune╚Ťi cuiva adresa site-ului dvs. Nu cred. Nu numai c─â pare spam, a╚Öa c─â sun─â neprofesional.

Cu toate acestea, nu este nimic ├«n neregul─â cu ad─âugarea unui anumit element geografic la numele dvs. de domeniu, de exemplu, a╚Ťi putea folosi:

– EddiesBarberLondon

– EddiesHairLondon

Cu toate acestea, ├«n ciuda faptului c─â acestea sunt o ├«mbun─ât─â╚Ťire, ei ├«nc─â mai arata un pic de spam, ╚Öi ei pur ╚Öi simplu nu suna la fel de bun ca o versiune mai scurt─â.

Dac─â viza╚Ťi SEO ╚Öi ob╚Ťine╚Ťi mai mult trafic, atunci ve╚Ťi avea o mul╚Ťime de oportunit─â╚Ťi de a face acest lucru pe tot site-ul dvs. Google ╚Öi alte motoare de c─âutare se uit─â la URL-uri, meta tag-uri, titluri, structura link-ul intern ╚Öi textul care apare pe paginile site-ului. Acestea sunt locuri mai potrivite pentru a ad─âuga cuvinte cheie pentru a le spune unde v─â afla╚Ťi ╚Öi ce face╚Ťi.

Este un subiect independent, dar, ├«n general, nu este nimic ├«n neregul─â cu includerea ├«n domeniu, fie ├«n profesia dvs., fie ├«n loca╚Ťia dvs. (sau ambele). Doar ├«ncerca╚Ťi s─â ar─âta╚Ťi o anumit─â diligen╚Ť─â ╚Öi ├«ncerca╚Ťi s─â nu v─â concentra╚Ťi prea mult pe ├«mpingerea cuvintelor cheie.

Ar trebui s─â include╚Ťi cratim─â ├«n numele dvs. de domeniu?

Deci, restr├ónge╚Ťi c─âutarea ╚Öi g─âsi╚Ťi c├óteva op╚Ťiuni, dar problema este c─â cineva a ├«nregistrat una dintre extensiile majore, cum ar fi .COM sau. co.uk

Dar nu v─â face╚Ťi griji, crede╚Ťi c─â dac─â voi ad─âuga doar o cratim─â acolo, atunci toate extensiile pe care le doresc vor fi disponibile. De exemplu, s─â presupunem c─â dori╚Ťi s─â ├«nregistra╚Ťi Eddiesbarbershop, ╚Öi .co.uk este disponibil, dar cineva a rezervat un domeniu .com. Este posibil s─â dori╚Ťi s─â v─â ├«nregistra╚Ťi ├«n Eddies-barbershop sau, poate, ├«n eddiesbarber-shop sau chiar ├«n eddies-barber-shop.

Problema este c─â oamenii (adic─â clien╚Ťii sau poten╚Ťialii clien╚Ťi) pot uita unde se afl─â cratima. Dac─â scriu gre╚Öit un domeniu, este posibil s─â nu g─âseasc─â site-ul dvs.

Din acest motiv, dac─â nu pute╚Ťi evita complet acest lucru, v─â recomand─âm s─â evita╚Ťi utilizarea cratimelor pe domeniile dvs.

Drepturi de autor și mărci comerciale

O alt─â ├«ntrebare care merit─â acordat─â aten╚Ťie este drepturile de autor ╚Öi m─ârcile comerciale. Acum nu suntem exper╚Ťi ├«n drept, a╚Öa c─â v─â recomand─âm insistent s─â ob╚Ťine╚Ťi sfatul juridic necesar dac─â nu sunte╚Ťi sigur de acest lucru.

Deci, dac─â lu─âm un exemplu ├«n cazul ├«n care, probabil, sunte╚Ťi un v├ónz─âtor de brand de uz casnic celebru, probabil, un produc─âtor de renume mondial de calculatoare de acas─â sau smartphone-uri.

Dac─â nu ave╚Ťi permisiunea lor direct─â, ar trebui s─â evita╚Ťi utilizarea numelui lor ├«n numele dvs. de domeniu. Acest lucru poate p─ârea destul de nevinovat, dar aminti╚Ťi-v─â c─â o afacere care a petrecut timp ╚Öi bani pentru a-╚Öi proteja marca are de obicei o echip─â mai mare de avoca╚Ťi dec├ót tine.

Dup─â cum spunem, profita╚Ťi de sfatul juridic dac─â nu sunte╚Ťi sigur, dar, ├«n general, v─â ve╚Ťi cunoa╚Öte ├«n prealabil.

Ai fost avertizat!

Squatting / cybersquatting

├Änceputul noii dvs. afaceri este un moment interesant ╚Öi v─â uita╚Ťi pozitiv la viitor. Nu vrem s─â introducem g├ónduri negative, dar ├«n╚Ťelegerea domeniului / cybersquatting-ului este deosebit de important─â pentru dvs. atunci c├ónd ├«ncepe╚Ťi, a╚Öa c─â haide╚Ťi s─â arunc─âm o privire rapid─â asupra problemei.

Squatting este atunci când cineva cumpără numele de domeniu, dar cu o altă extensie. De exemplu, dacă Eddie a decis să cumpere Eddiesbarbershop.co.uk (deoarece are sediul în Marea Britanie), cybersquotter-ul poate cumpăra alte domenii, cum ar fi .COM sau .net.

Apoi, ei pot ├«ncerca s─â-l v├ónd─â ├«napoi la Eddie la un pre╚Ť mult mai mare.

Acum, acest lucru nu poate fi o problemă pentru Eddie, deoarece el nu se gândește cu adevărat la extinderea în Statele Unite, dar pentru o mică taxă anuală, Eddie s-ar putea scuti de probleme inutile.

A╚Öa cum am spus, merit─â s─â achizi╚Ťion─âm extensii majore de nivel superior, cum ar fi .COM ╚Öi, eventual,. net, pentru a le elimina de pe pia╚Ť─â. Aminti╚Ťi-v─â-numele de domenii sunt ieftine ╚Öi le pute╚Ťi configura doar pentru o actualizare anual─â automat─â.

Ultimul punct ├«n ├«ntrebarea despre domeniul squat este c─â extensia de domeniu. uk v─â ofer─â o anumit─â protec╚Ťie. Cu ajutorul acestor extensii pot fi protejate numai de persoana sau de o ├«ntreprindere care de╚Ťine deja existente domenii .co.uk, .org.uk, .me.uk, .net.uk, .plc.uk sau .ltd.uk. Cu toate acestea, aceast─â condi╚Ťie nu exist─â p├ón─â ├«n lO iunie anul 2019.

Direc╚Ťionarea numelor de domenii c─âtre site – ul dvs.

Odat─â ce a╚Ťi decis cu numele dvs. de domeniu, dac─â alege╚Ťi s─â cump─âra╚Ťi mai multe extensii, v─â pute╚Ťi ├«ntreba cum s─â profita╚Ťi la maximum de ele.

De obicei, ve╚Ťi avea un domeniu pe care ├«l utiliza╚Ťi ca site web. Folosind exemplul nostru, s─â spunem c─â Eddie sa stabilit pe Eddiesbarbershop.com

De asemenea, decide s─â cumpere Eddiesbarbershop.co.uk, Eddiesbarbershop.uk (el este proprietarul

.co.uk. deci, este eligibil pentru versiunea .uk) și Eddiesbarbershop.london.

Deci, acum are un total de 4 Domenii – Domeniul principal .com ╚Öi 3 variante de extensii de domenii.

├Äntre timp, pentru a fi doar ├«n cazul ├«n care, am recomanda ca Eddie s─â configureze parcarea domeniilor pentru 3 alternative. Domenii de parcare este o caracteristic─â de gazduire web care v─â permite s─â” parc ” alte domenii ├«n principal. Dac─â cineva introduce unul dintre domeniile parcate, acesta este transferat imediat pe site-ul principal.

Deci, în acest caz, dacă cineva scrie Eddiesbarbershop.co.uk din greșeală, acesta este livrat direct la Eddiesbarbershop.com care este adresa corectă pentru site.

Acesta este avantajul real de a cump─âra mai multe op╚Ťiuni de domeniu. Oamenii pot scrie gre╚Öit o extensie de domeniu sau poate c─â o fac din memorie, dar folosind domenii parcate, ve╚Ťi fi ├«ntotdeauna siguri c─â vor ajunge acolo unde dori╚Ťi – pe pagina dvs. de pornire.

În viitor, ar putea dori să cumpere Eddiesbarbershop.hair dacă și când extinderea domeniului .hair va fi disponibil pentru înregistrare publică. Pe măsură ce și când se întâmplă acest lucru, întrebarea este doar de a parca și acest domeniu. E simplu!

Ce zici de “o alternativ─â la scrierea gre╚Öit─â”?

Un domeniu care poate provoca o anumită incertitudine este înregistrarea domeniilor alternative pe baza posibilelor greșeli.

├Än general, este probabil o zon─â prea font ╚Öi acest lucru ar putea fi evitat prin simpla selectare a unui nume de domeniu mai pu╚Ťin complex ├«n primul r├ónd.

De exemplu, s─â ne imagin─âm c─â v─â ofer─â servicii de optimizare a motorului de c─âutare. Sau este optimizarea motorului de c─âutare (cu ‘S’ ├«n loc de ‘z’)? Dac─â v-a╚Ťi g├óndit la un nume de domeniu care include optimizare/optimisare cuv├ónt, atunci ar trebui s─â decid─â oricum.

Dar dac─â poten╚Ťialii dvs. clien╚Ťi spun acest cuv├ónt pe litere? ╚śi pentru a agrava situa╚Ťia, principalul dvs. concurent indic─â acest lucru ╚Öi ├«nregistreaz─â o alternativ─â.

Alternativa este de a cump─âra pur ╚Öi simplu o mul╚Ťime de ortografie alternative pentru numele de domeniu ╚Öi cheltuielile curente pentru actualizarea lor ├«n fiecare an.

Ce zici de lungimea numelui meu de domeniu?

├Än ceea ce prive╚Öte lungimea domeniului dvs., ├«n ciuda faptului c─â ave╚Ťi 63 de caractere pe care le pute╚Ťi juca, evident c─â nu este nevoie s─â le folosi╚Ťi pe toate. ├Än ceea ce prive╚Öte num─ârul de caractere, acestea ajung la punctul ├«n care ob╚Ťine╚Ťi o rentabilitate din ce ├«n ce mai mic─â.

Avem ├«n vedere faptul c─â poate fi tentant pentru a ├«ncerca ╚Öi de a ├«mpinge at├ót de multe cuvinte ├«n numele dvs. de domeniu, ├«n ├«ncercarea de joc ├«n motoarele de c─âutare, dar nu exist─â nicio certitudine c─â acest lucru v─â va ajuta ╚Öi este, cu siguran╚Ť─â, va complica via╚Ťa clien╚Ťilor poten╚Ťiali, care ├«ncearc─â s─â scrie acest lucru ├«n browser-ul dumneavoastr─â.

Dac─â te ├«ntorci la sec╚Ťiunea despre SEO, atunci va fi mult mai ├«n╚Ťelept de a crea mai multe pagini cu mai mult de concentrat de con╚Ťinut ├«n jurul valorii de cuvinte cheie specific.

Depinde ├«ntr-adev─âr de alegerile personale, dar, ├«n general, domeniile mai scurte sunt mai u╚Öor de re╚Ťinut.

Cum r─âm├óne cu confiden╚Ťialitatea?

Desigur, confiden╚Ťialitatea este o problem─â enorm─â ├«n aceste zile ╚Öi nu este o excep╚Ťie atunci c├ónd vine vorba de numele dvs. de domeniu. Oricine poate c─âuta Whois ├«ntr-o baz─â de date public─â whois ╚Öi poate vedea cine de╚Ťine numele de domeniu.

În unele cazuri, acesta va afișa datele dvs. de contact, adresa, adresa de e-mail, numărul de telefon etc. (în domenii precum Marea Britanie .co.uk și. uk numărul dvs. de telefon și adresa de e-mail nu vor apărea niciodată).

Acum, pentru a v─â lini╚Öti, este ├«ntotdeauna posibil s─â v─â ascunde╚Ťi datele dac─â sunte╚Ťi o persoan─â private.

Actualiza╚Ťi-v─â numele de domenii

├Än cele din urm─â, numele dvs. de domeniu sunt un avantaj valoros pentru afacerea dvs. ╚Öi dac─â dori╚Ťi s─â le p─âstra╚Ťi toate ├«nregistrate ╚Öi actualizate, atunci ar trebui s─â fi╚Ťi la curent cu modul ├«n care func╚Ťioneaz─â sistemul de actualizare a domeniului.

Practic, atunci c├ónd cump─âra╚Ťi un nume de domeniu, acesta devine proprietatea dvs. at├óta timp c├ót ├«l ├«nregistra╚Ťi. Cele mai multe domenii pot fi ├«nregistrate p├ón─â la 10 ani.

Prin urmare, atunci c├ónd domeniul dvs. se apropie de data expir─ârii, vi se vor trimite mai multe notific─âri de re├«nnoire, ├«n care vi se va solicita s─â extinde╚Ťi ├«nregistrarea domeniului ├«nainte de expirare. De obicei, acestea sunt trimise ├«n termen de 90 de zile, 60 de zile, 30 de zile, 10 zile ╚Öi la expirare, astfel ├«nc├ót s─â primi╚Ťi suficiente notific─âri.

Ce se ├«nt├ómpl─â dac─â domeniul dvs. expir─â ╚Öi nu l-a╚Ťi prelungit?

Cu toate acestea, uneori oamenii uită sau pleacă atunci când domeniul expiră sau poate că datele lor de contact nu sunt actualizate și nu au primit memento-uri de prelungire a domeniului.

Ei bine, ├«n aceste cazuri, ├«n cazul ├«n care domeniul expir─â, nu este nevoie s─â intra╚Ťi ├«n panic─â, ve╚Ťi ob╚Ťine ├«nc─â o alt─â mu╚Öc─âtur─â de cire╚Öe.

Primul lucru pe care ├«l ve╚Ťi observa este c─â site-ul dvs. nu mai func╚Ťioneaz─â dup─â expirarea domeniului ╚Öi este, de obicei, suficient pentru a v─â reaminti. Dar ce se ├«nt├ómpl─â dac─â spune╚Ťi mai multe domenii pe care le parca╚Ťi (redirec╚Ťiona╚Ťi) ╚Öi este posibil s─â nu observa╚Ťi imediat. Ei bine, totul depinde de tipul de domeniu, deci aici sunt procesele de baz─â pentru cele de baz─â.

Procedura de expirare a domeniului pentru TLD (de exemplu, com, .org,. net).

Cu aceste tipuri de domenii, ave╚Ťi o perioad─â de gra╚Ťie de 30 de zile la expirare pentru a v─â extinde domeniul (domeniile). Dup─â 30 de zile, domeniul intr─â ├«n a╚Öa-numita perioad─â de r─âscump─ârare, care dureaz─â 40 de zile. ├Än timpul perioadei de r─âscump─ârare, proprietarul ├«nregistrat poate extinde ├«n continuare domeniul, dar exist─â o tax─â suplimentar─â numit─â r─âscump─ârare.

V─â avertiz─âm c─â taxa de r─âscump─ârare nu este ieftin─â ╚Öi, de obicei, acoper─â c├ó╚Ťiva ani de taxe de ├«nregistrare a domeniului. Cu toate acestea, plata taxelor ╚Öi un an suplimentar de ├«nregistrare a domeniului asigur─â c─â domeniul va r─âm├óne proprietatea dumneavoastr─â.

Neplata taxei de r─âscump─ârare ├«nseamn─â c─â, dup─â ├«ncheierea perioadei de r─âscump─ârare, domeniul va fi eliberat pentru ├«nregistrarea ├«n primul venit, primul servit ╚Öi nu exist─â nicio garan╚Ťie c─â ve╚Ťi putea re├«nregistra domeniul ├«n numele dvs.

Re╚Ťine╚Ťi c─â unele extensii de domeniu, cum ar fi .eu ╚Öi.es, nu au o perioad─â de gra╚Ťie de 30 de zile, iar domeniul intr─â ├«n perioada de r─âscump─ârare imediat dup─â expirare, dup─â care se pl─âte╚Öte o tax─â de r─âscump─ârare.

Procedura de expirare domeniu pentru domenii din Marea Britanie (de exemplu, .co.uk.. org.uk.uk).

Pentru domeniile UK, procedura este pu╚Ťin diferit─â de procedura pentru domeniile TLD. Dup─â expirarea domeniului, ave╚Ťi 30 de zile ├«nainte ca domeniul s─â fie suspendat de registrator (Nominet), dup─â care toate serviciile, cum ar fi e-mailul ╚Öi site-ul dvs., vor ├«nceta s─â func╚Ťioneze.

Dup─â aceea, odat─â ce Domeniul este suspendat timp de 60 de zile (adic─â 90 de zile de la expirare), domeniul dvs. este anulat de registratorul Britanic (Nominet) ╚Öi domeniul este eliberat pentru ├«nregistrare ├«n ordinea cozii ╚Öi nu exist─â nicio garan╚Ťie c─â ve╚Ťi putea re├«nregistra domeniul ├«n numele dvs.

Rezumat

Baft─â! Se pare c─â exist─â ceva de observat, dar dac─â lu─âm ├«n considerare acele momente pe care le-am men╚Ťionat aici, atunci nu ar trebui s─â ave╚Ťi probleme.

Aici este un rezumat pentru tine:

– Numele dvs. de domeniu nu trebuie s─â coincid─â neap─ârat cu numele de marc─â ├«nregistrat (├«n Marea Britanie – verifica╚Ťi jurisdic╚Ťia local─â).

– ├Äncerca╚Ťi s─â cump─âra╚Ťi domenii ├«n care pute╚Ťi ob╚Ťine TLD-uri de baz─â, cum ar fi .com.

– Achizi╚Ťiona╚Ťi o extensie de domeniu a ╚Ť─ârii dvs., de exemplu … co.uk, .es.

– Dac─â sunte╚Ťi o organiza╚Ťie, o asocia╚Ťie sau nu profit, atunci .org sau. org.uk -e solu╚Ťia perfect─â.

– Evita╚Ťi s─â cump─âra╚Ťi domenii. org,. org uk ca ├«nlocuitor pentru domeniile preferate .com sau .co.uk care nu sunt disponibile.

– Dac─â exist─â o extindere a industriei (de exemplu:.bike), atunci aceasta poate fi o op╚Ťiune dac─â ave╚Ťi un buget

– Nu ├«ncerca╚Ťi s─â insera╚Ťi cuvinte cheie ├«n numele dvs. de domeniu ├«n scopuri SEO – concentra╚Ťi-v─â pe crearea de con╚Ťinut excelent pe site-ul dvs.

– Dac─â este posibil, ├«ncerca╚Ťi s─â evita╚Ťi utilizarea cratimelor ├«n numele dvs. de domeniu.

– Nu ├«nc─âlca╚Ťi marca comercial─â sau drepturile de autor ale unei alte companii prin includerea m─ârcii lor ├«n numele lor de domeniu.

– Pentru a evita auto-capturarea/cybersquotting domenii, lua╚Ťi ├«n considerare achizi╚Ťionarea de domenii de nivel superior de baz─â, cum ar fi .com ╚Öi.net, precum ╚Öi extinderea domeniului ├«n ╚Ťar─â.

– Configurarea domenii de parcare pentru a redirec╚Ťiona domenii la domeniul dvs. principal

– ├Äncerca╚Ťi s─â evita╚Ťi ortografia complex─â sau cuvintele care au o alternativ─â de obicei scris─â gre╚Öit.

– P─âstra╚Ťi lungimea domeniului suficient de scurt, dac─â este posibil

– Configura╚Ťi confiden╚Ťialitatea domeniului dac─â v─â ├«nregistra╚Ťi ca persoan─â privat─â.

– Nu uita╚Ťi s─â v─â configura╚Ťi domeniul pentru a v─â actualiza automat pentru a evita pierderea ├«nregistr─ârii.

Sper─âm c─â a╚Ťi g─âsit ghidul nostru de ajutor. Dac─â ave╚Ťi ├«ntreb─âri, v─â rug─âm s─â l─âsa╚Ťi-le mai jos ╚Öi vom r─âspunde la ele.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.