Nevoi practice de securitate a site-ului web

Nevoi practice de securitate a site-ului web

Cu peste un miliard de site-uri web pe Internet astăzi, ca proprietar al unuia dintre aceste site-uri, s-ar putea să vă gândiți că nu există prea multe șanse ca un cybercriminal să vă vizeze. Cu toate acestea, înainte de a ajunge chiar la asta, să facem un pas înapoi pentru o clipă și să luăm în considerare ce înseamnă site-ul dvs. pentru dvs.

Ca individ, s-ar putea să dețineți doar un site personal sau chiar o mică afacere online care credeți că este neglijabilă. Există o valoare în orice și chiar și un site minuscul deține un fel de date. Poate un nume de conectare și o parolă pe care le utilizați în toate conturile dvs. online? Dacă dețineți o afacere mică, site-ul dvs. reprezintă marca și reputația dvs., împreună cu tone de informații mai valoroase care aparțin clienților dvs..

Image credit: David Parkins

Infractorilor cibernetici nu le va păsa dacă site-ul dvs. este mic, ei folosesc instrumente care testează gratuit fiecare site pe care îl întâlnesc, pur și simplu colectând informații. Dacă nu pot folosi informația, o pot vinde oricând altcuiva care o poate face.

Deoarece cele mai multe dintre noi nu dețin fizic și să mențină echipamentul pe care ne găzduim site-urile noastre, vom fi uitat la aspectele non-fizice ale site-ului de securitate. Aceasta implică două domenii principale:

1) securizarea site-ului în sine

2) securizarea datelor pe care clienții dvs. vi le oferă.

Rețineți că oricine vizitează site-ul dvs. poate fi considerat client, nu doar cei care fac achiziții de la dvs.

1. Păstrați scripturile și instrumentele la zi

Asigurați-vă că platforma site-ului dvs. și orice alte scripturi pe care le executați sunt actualizate. Fiecare software cunoscut omenirii este lansat cu bug-uri și posibile lacune de securitate. Chiar și cele care sunt actualizate vor avea aceste lacune. Tot ce trebuie este o singură vulnerabilitate, iar infractorii cibernetici vor putea avea acces. Asigurându-vă că efectuați actualizări periodice, șansele de exploatare a lacunelor de securitate sunt reduse.

Acest lucru este deosebit de important pentru cei care folosesc instrumente de site-uri web care sunt open source. Instrumentele open source se lasă vulnerabile celor care caută exploatări. Pentru a combate acest lucru, există numeroase instrumente pe care le puteți utiliza pentru a vă ajuta să verificați.

Încercați

Scan my Server oferă un serviciu gratuit de testare a securității pe care îl puteți încerca. Trebuie doar să introduceți adresa URL a site-ului dvs. și vă va ajuta să scanați punctele slabe de securitate, cum ar fi scriptarea încrucișată a site-ului, injecția SQL și multe alte vulnerabilități. Primul site pe care îl scanați este gratuit, dar dacă aveți mai multe, atunci există o mică taxă implicată.

O altă opțiune este Web Inspector, deși acest lucru este mult mai limitat. Web Inspector vă va ajuta să scanați pentru Malware care ar putea infecta codul. De asemenea, din păcate, este limitat la scanarea unei singure pagini la un moment dat. Instrumentul este însă destul de bun, fiind dezvoltat de compania de securitate COMODO, care este specialist în soluții de securitate pe Internet.

2. Să-ți creezi parole sigure

Nici nu-mi amintesc de câte ori a apărut deja această problemă, dar din anumite motive, atât de mulți utilizatori vin cu parole pe care infractorii cibernetici le pot ghici chiar dacă vor.

Instrumentele de Hacking sunt atât de sofisticate astăzi încât parolele cu numărul pin de 6 cifre din trecut par acum o glumă. Vino cu o parolă care combină caractere majuscule și minuscule, caractere speciale și cifre.

Alegeți parolele cu înțelepciune, nu doar pentru a le putea aminti

Dacă într-adevăr nu îți amintești parolele, încearcă să folosești un manager de parole pentru a te ajuta să ții evidența.

Fiți conștienți, totuși, că din nou, acestea sunt aplicații și, ca atare, pot fi, de asemenea, sparte.

Încercați

Pentru a începe, încercați LastPass, Dashlane sau KeePass. Unele sunt gratuite, altele nu.

3. Utilizați HTTPS și SSL

Mulți oameni nu sunt încă conștienți de HTTP și SSL, dar ca proprietar al site-ului acestea sunt importante.

Pentru cei care conduc magazine online sau efectuează orice fel de tranzacții online pentru clienții dvs., SSL nu este opțional. Certificatele SSL pot fi obținute din mai multe surse.

Dacă sunteți doar la început, lăsați-vă furnizorul de găzduire web să știe că intenționați să începeți un site de comerț electronic și este probabil că va avea o ofertă de pachete care include tot ce aveți nevoie.

De altfel, chiar dacă nu veți rula un site de comerț electronic, companiile web de astăzi caută și securitate.

De exemplu, Google utilizează acum HTTPS ca semnal de clasare. Făcând acest lucru, ele ajută la asigurarea faptului că persoanele care utilizează motorul de căutare vor fi direcționate către site-uri web autentice și sigure.

Chiar și unele site-uri bancare nu sunt sigure și multe browsere recunosc acum acest lucru!

4. Backup la fișierele tale

Păstrarea a cel puțin două seturi de copii de rezervă este ideală, una la fața locului și una în afara site-ului. Important este să păstrați datele constante, astfel încât să existe continuitate a afacerii în caz de atac sau chiar corupție a fișierelor. Rețineți că acest lucru se aplică și informațiilor din Baza de date, nu doar fișierelor site-ului dvs.

Din nou, mulți furnizori de găzduire web oferă astăzi acest serviciu. Unii efectuează copii de rezervă de bază gratuit, dar dacă reputația dvs. de afaceri depinde de site-ul dvs. web, ar putea fi o idee bună să luați în considerare planuri mai cuprinzătoare.

5. Păstrați informațiile despre clienți în siguranță

Secolul digital este unul care cuprinde mari progrese în tehnologie, dar asta înseamnă că, pe măsură ce oamenii digitizează, mai multe informații personale decât oricând care sunt mutate online. În calitate de companie, responsabilitatea dvs. este să vă asigurați că îi ajutați clientul să păstreze informațiile pe care le-a împărtășit cu dvs. cât mai private și mai sigure posibil. Aceasta include nu numai informații de plată, cum ar fi numerele cărților de credit, ci și informații personale, inclusiv nume, număr de identificare și așa mai departe.

Aici intră parțial ceea ce am discutat mai devreme despre SSL. SSL, sau Secure Socket Layer este ceea ce păstrează informațiile sigure în timpul transmiterii de la un punct la altul. Din păcate, SSL păstrează numai transmisia în siguranță. Încă trebuie să vă asigurați că este securizat odată ce ajunge pe site-ul dvs. web!

Dacă este posibil, nu stocați date sensibile dacă nu este necesar.

Deoarece acest lucru este practic imposibil de făcut, aici intervine criptarea. Unele platforme, cum ar fi WordPress, vin cu criptarea parolei pentru conturile de utilizator și alți biți de informații. Acest lucru este de bază, dar nu ideal. Dacă găzduiți propriul site web pe un server propriu, există mai multe moduri în care puteți configura criptarea pe cont propriu. Pentru cei care închiriază spațiu pe serverul de găzduire, acesta este din nou locul în care va trebui să reveniți la furnizorul dvs. de găzduire.

6. Asigurați-vă transmisia de date cu un VPN

Deși există multe opțiuni în care criptarea sau alte garanții intră în joc, nu există nicio altă opțiune care să vă asigure transmisia de date mai bine decât un serviciu VPN (Aflați mai multe despre acest lucru în ghidul nostru VPN). Acești furnizori de servicii excelente sunt concepuți pentru a vă asigura că datele dvs. sunt rutate prin canale sigure și foarte criptate.

Alte opțiuni pentru a vă îmbunătăți securitatea site-ului

Chiar și cele mai bune planuri de securitate pe care le stabiliți nu pot ține ciberneticii la distanță. Dacă gândul de a trebui să parcurgeți toți pașii de mai sus pentru a păstra lucrurile în siguranță începe să vă dea dureri de cap, nu vă faceți griji că există și alte opțiuni.

Astăzi, există mai multe moduri în care puteți obține ajutor de la experți, să aruncăm o privire la trei companii de securitate a site-urilor web: Sucuri, Incapsula și Cloudflare.

1. Sucuri

Sucuri este un furnizor de servicii de securitate web foarte renumit și oferă o gamă largă de servicii de la un preț scăzut de 16,99 USD pe lună. Pentru o taxă lunară, Sucuri oferă totul, de la securitatea site-ului și monitorizarea până la un plan de recuperare în caz de dezastru.

Vizitați online: Sucuri.net

2. Incapsula

Incapsula este similar cu Sucuri și oferă, de asemenea, soluții similare ca Sucuri și Cloudflare, dar planurile sale de stabilire a prețurilor par mai puțin structurate. Nu există niveluri simple, iar prețurile se bazează pe cereri de cotații. Fiecare produs Incapsula oferă pare a fi componente individuale, astfel încât cei care sperau la un preț rezonabil ‘all-in-one soluție ar fi să se uite în altă parte.

Vizitați online: Incapsula.com

3. Cloudflare

Cloudflare este mai bine cunoscut prin reputația de rețea de distribuție a conținutului (CDN), care este, de asemenea, în primul rând modul în care a construit un nume solid în securizarea site-urilor clienților împotriva atacurilor DDoS (Distributed Denial of Service).

Vizitați online: Cloudflare.com

Concluzie

Problema prețurilor ridicate este, de asemenea, un lucru din trecut și aproape toate afacerile de astăzi ar trebui să își poată permite cel puțin elementele de bază ale soluțiilor de securitate.

Mai presus de toate, începeți de la găzduirea dvs. web, care este platforma de bază pentru site-ul dvs. web în primul rând. Asigurați-vă că alegeți găzduirea care este capabilă să vă ofere instrumentele potrivite și nu doar să vizați cea mai ieftină opțiune.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.