Servere de Jocuri: Ghidul Începătorului

Servere de Jocuri: Ghidul Începătorului

Ești în Minecraft? Până în prezent, mai are peste 91 de milioane de jucători în fiecare lună. Ce zici de un joc de Counter-Strike: Global Offensive sau Ark: Survival Evolved?

Toate aceste jocuri vă permit să creați și să rulați propriul server, garantând mai mult control asupra experienței multiplayer.

Dacă doriți să cumpărați servere de jocuri dedicate, trebuie să vă puneți patru întrebări înainte de a cumpăra. Este întotdeauna important să vă asigurați că puteți utiliza serverele dedicate pentru mai multe scopuri. Odată ce ați cumpărat propriul server de joc, trebuie să-l configurați.

Sunteți gata să învățați cum să vă configurați propriul server? Citiți mai departe și aflați mai multe astăzi.

Începeți prin a găsi serverul dedicat

Pentru a rula un server de joc, va trebui să obțineți un server. Vă recomandăm un server dedicat pentru fiabilitate și performanță optimum.

Dacă știți că serverul dvs. de joc utilizează o mulțime de resurse, obțineți Dual Xeon E5-2650 sau chiar popularul Ryzen 3900x.

Ca întotdeauna, echipa BMF Host este la doar câteva clicuri distanță. Vă putem ajuta să găsiți serverul dedicat perfect pentru nevoile dvs.

Cum să configurați un server de jocuri dedicat

Pentru persoanele cu expertiză tehnică, configurarea unui server de jocuri este o briză. Pașii pot diferi în funcție de tipul de joc pe care îl găzduiți. Acești pași pe care îi veți citi vor aborda serverele pentru două dintre cele mai populare jocuri multiplayer din jur —Minecraft și World of Warcraft.

De aceea este mult mai bine să verificați acest lucru înainte de a lua în considerare chiar configurarea unui server de jocuri monetizat. Acum, pe treptele set-up.

Cum se configurează un server pentru Minecraft

Comparativ cu World of Warcraft, configurarea unui server pentru acest joc este mai simplă. Este un loc bun pentru a începe dacă sunteți un începător care testează găzduirea jocurilor. Următorii pași sunt pentru utilizatorii Windows:

1. Verificați Cerințele De Sistem

Înainte de a configura propriul server, asigurați-vă că sistemul dvs. poate ține pasul cu lucrarea. Cerința minimă este să alocați 1 GB de memorie RAM pentru fiecare patru jucători care stau pe serverul dvs. Există o mulțime de instrumente îngrijite pe care le puteți utiliza pentru a ști dacă sistemul dvs. este potrivit ca dispozitiv dedicat.

Unele dintre ele sunt aplicații web care vă permit să introduceți specificațiile sistemului. Aceste aplicații vă vor spune apoi numărul ideal de jucători pe care îi poate suporta. Dacă doriți să adăugați mai mulți jucători în serverul dvs., profitați de această ocazie pentru a adăuga mai multă memorie RAM în sistemul dvs.

2. Instalați Java

Dacă doriți ca serverul Minecraft să funcționeze la starea de vârf, trebuie să instalați cea mai recentă actualizare Java. Există o mulțime de resurse diferite pe internet care vă pot informa despre cea mai recentă versiune. Dacă nu aveți versiunea corectă, asigurați-vă că îl descărcați de pe site-ul lor oficial.

3. Descărcați fișierul serverului Minecraft

După ce ați verificat că aveți cea mai recentă versiune Java, trebuie să obțineți cel mai recent fișier server Minecraft. Puteți accesa site-ul Minecraft pentru a descărca cel mai recent fișier. Creați un folder nou în dispozitivul dvs. pentru a pune fișierele serverului și pentru a vă instala.

4. Instalați serverul

Din fișierele descărcate, căutați .jar file. Odată ce îl rulați, acesta va face toate lucrările instalând toate lucrurile necesare pentru ca serverul dvs. să ruleze. De îndată ce fișierul își termină sarcinile, deschideți fișierul eula.txt .

Deschizându-l, căutați linia care spune “EULA=false.” Schimbați declarația “false” în “true” și salvați-o. Aceasta finalizează procesul de configurare a serverului de bază.

Cum să configurați un server pentru World of Warcraft

Comparativ cu Minecraft, configurarea unui server World of Warcraft este mai tehnică. Dar la suprafață, procesul arată la fel. Acesta va începe prin descărcarea fișierelor potrivite pentru a pune serverul în funcțiune.

1. Descărcați Software-ul potrivit

Este esențial pentru a descărca AC Web Ultimate Repack și Microsoft. NET Framework 2.0 Service Pack. În afară de asta, trebuie să exportați datele curente ale hărții din jocul propriu-zis. Verificați folderul jocului și găsiți fișierul maps.

Obțineți toate fișierele din folderul hartă, precum și fișierul ad.exe. Copiați-le în folderul Map Extractor sub Instrumente folosind folderul AC Web Ultimate Repack. Odată ce ați terminat, puteți rula acum executabilul.

2. Configurarea bazelor de date

Trebuie să găsiți numele fișierului “ascent-logonserver.conf.” Linia specifică de cod pe care trebuie să o găsiți ar trebui să înceapă cu LogonDatabase Hostname. Editați informațiile astfel încât să arate astfel:

LogonDatabase Hostname = “127.0.0.1”

Username = “root”

Password = “ascent”

Name = “logon”

Port = “3306”

Type = “1″

Completând această editare, ne asigurăm că baza de date a jocului este funcțională.

3. Ascent Realms

Un alt fișier de care aveți nevoie este ascent-realms.conf. Căutați secțiunea codului care începe cu eticheta < Realm1 Name=>. Modificați detaliile pentru a vă asigura că acestea arată ca fragmentul de cod de mai jos:

< Realm1 Name = “NUMELE SERVERULUI DORIT”

Address = “127.0.0.1:8129”

Icon = “RP”

Colour = “1”

Population = “1.0”

TimeZone = “1” >

Editarea acestei etichete va seta numele serverului dvs. Adresa sa este dispozitivul pe care îl utilizați.

4. Configurare

Ca o atingere finală, trebuie să găsiți fișierul ascent-world.conf . Căutați Rates Health = secțiunea pentru opțiuni de personalizare. Schimbați-l pentru a se potrivi cu modul în care preferați să vă controlați serverul.

De asemenea, trebuie să căutați fișierul realmlist.wtf și ștergeți codul stocat în el. Înlocuiți codul cu set realmlist 127.0.0.1 și este gata. Accesați folderul SC Web Ultimate Repack și faceți clic pe Control Panel.exe.

După ce faceți clic pe acesta, puteți porni acum serverul. Apăsați cele trei butoane care apar ulterior pentru a finaliza configurarea. Acum sunteți gata să începeți jocul.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.