Setări de Securitate pentru WhatsApp, Signal și Telegram – BMF Host

Setări de Securitate pentru WhatsApp, Signal și Telegram – BMF Host

După ce WhatsApp a anunțat actualizarea politicilor sale de partajare a datelor cu Facebook , milioane de utilizatori au migrat către alte aplicații de mesagerie. Cele două favorite au fost Telegram și Signal, aparent pentru a oferi o mai mare confidențialitate. Cu toate acestea, niciuna dintre cele trei nu este complet fiabilă, cu excepția cazului în care schimbați anumite setări de securitate pentru a vă proteja mai bine informațiile .

Expertul în securitate cibernetică Zak Doffman susține că Telegram și Signal promit mai multă confidențialitate decât platformele tradiționale. Cu toate acestea, la fel ca WhatsApp, au setări importante care nu sunt predeterminate și care trebuie modificate de acum înainte.

Acum că aceste platforme câștigă popularitate, specialistul și-a împărtășit recomandările pentru a configura dispozitivele astfel încât datele noastre să fie mai puțin accesibile.

Setări de Securitate pentru WhatsApp, Signal și Telegram

WhatsApp

În această aplicație, mesajele sunt criptate end-to-end și numai utilizatorii au acces la conținut. Cu toate acestea, Doffman spune că “problema este metadatele : cine, când și unde în legătură cu mesajele dvs., precum și contactele și informațiile despre dispozitivul dvs.

WhatApp poate fi folosit în continuare […] Cu toate acestea, este necesar să schimbăm această configurație fundamentală pentru a rămâne în siguranță“, a spus specialistul de la Forbes.

 1. Evitați conținutul rău intenționat pe care îl primiți, cum ar fi linkurile și atașamentele necunoscute.
 2. Dezactivează opțiunea de a salva automat imaginile primite în galeria telefonului.
 3. Obțineți numărul PIN pe care îl oferă “verificarea în doi pași” pentru a împiedica hackerii să vă deturneze contul cu înșelăciune.
 4. Opriți backup-urile. În timp ce mesajele sunt protejate pe măsură ce sunt trimise, “dacă utilizați opțiunea WhatsApp pentru a face o copie de rezervă a istoricului chat-ului în cloud Apple sau Google, acele copii nu sunt protejate de acea criptare end-to-end.”, a avertizat expertul în securitate cibernetică.

Telegram

Ca și în WhatsApp și Signal, când accesați Telegram pentru prima dată pe un dispozitiv, trebuie să introduceți un număr de telefon. Apoi vă cer să scrieți mesajul de confirmare trimis prin SMS. Problema este că dacă cineva fură acel cod “îți poate deturna contul și îți poate accesa conținutul“, a subliniat Doffman într-un alt articol pentru Forbes .

Pentru a fi în siguranță pe Telegram, analistul recomandă următoarele modificări:

 1. Activați “verificarea în doi pași” (2FA). Accesați setările, iar la secțiunea “confidențialitate și securitate“, adăugați o parolă și asta este!
 2. Modificați setările de confidențialitate. În secțiunea “confidențialitate” alegeți că numai contactele dvs. pot comunica cu dvs. și nimeni altcineva. De asemenea, puteți limita cine vă vede profilul, dacă este afișată starea dvs. (online) și ultima conexiune sau cine vă poate adăuga la grupuri.
 3. Utilizați un “cod de blocare“. Dacă alte persoane în afară de dvs. au acces la dispozitivul dvs., este important să vă protejați chaturile.
 4. Examinați periodic sesiunile active din contul dvs. În acest fel vă puteți asigura că nimeni nu a intrat de pe alt dispozitiv.
 5. Chat-uri secrete și criptare end-to-end. Telegram oferă “chat-uri secrete“, care oferă criptare de la un dispozitiv la altul, dar nu funcționează pentru grupuri. Pentru a începe un chat secret, accesați chat-ul normal cu contactul dvs., faceți clic pe cele trei puncte de pe Android sau pe “mai multe” pe iOS și alegeți “începeți chat-ul secret“.
 6. Activează autodistrugerea. O altă atracție a acestei aplicații este că are opțiunea de a distruge mesajele la scurt timp după ce a fost vizualizat.

Signal

Are mai mult sau mai puțin aceleași avantaje și limitări ca Telegram, cu diferența că Elon Musk însuși a recomandat utilizarea Signal. Desigur, nici această aplicație nu este lipsită de riscuri și este recomandabil să modificați unele setări:

 1. Activați “blocarea registrului“. Acest lucru va împiedica altcineva să aibă acces la istoricul conversațiilor dvs. în cazul în care contul dvs. este furat sau deturnat.
 2. Setați “blocarea ecranului” folosind securitatea biometrică sau un cod de acces.
 3. Dezactivați previzualizările. În acest fel, mesajele nu vor apărea pe ecranul principal al dispozitivului.
 4. Dezactivați capturile de ecran în afara aplicației.
 5. Faceți Signal, aplicația implicită de mesagerie SMS. Doffman a împărtășit acest truc pentru utilizatorii de Android, deoarece, făcând acest lucru, mesageria va fi mai sigură și criptată, spre deosebire de cea convențională.

Sfaturi finale

Doffman a explicat că WhatsApp colectează mult mai multe date decât Telegramă sau iMessage , dar ei sunt mici în comparație cu alte aplicații, cum ar fi Facebook, Messenger, Google, Instagram, Snapchat și TikTok . “Deci, dacă nu îi evitați pe ceilalți, WhatsApp nu este cea mai mare problemă a dvs.“, a adăugat el.

Ideea este de a crea un mare gigant de mesagerie interoperabil care să reunească toate audiențele sale“, a explicat el în aceeași publicație. Acesta a adăugat că acest lucru ar fi “mult mai grav” pentru confidențialitatea utilizatorilor decât actualizarea recentă.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.